Az alábbiakban Saláta Feri (TASE) írását olvashatjátok a Csokai István Emlékversenyről:

Csokai Kupa: TASE bronzérem

Müller Gyuri és jómagam részt vettünk az idei első országos veterán ranglista versenyen, amely Karcagon került megrendezésre. Mindketten kíváncsian vártuk, hogy milyen “új” játékosok lépnek színre, hiszen ekkor jelennek meg azok, akik idén töltik be a korhatárok alsó szélét (pl: 40-49 évesek között az 1971-es születésűek).

Már a verseny elején láttuk, hogy párosban ismét illene a tavalyi évhez hasonlóan dobogós helyen végezni, de egyéniben tudtuk, hogy nem lesz elég a jó játék, nem árt egy kis szerencse sem az esetleges jó sorsoláshoz.

Nos párosban a csoportunkban sikerült is elég simán az első helyen végeznünk, aztán a főtáblán a negyed döntőben könnyedén nyertünk egy NB III-ban játszó hortobágyi páros ellen, de sajnos az elődöntőben nem bírtunk a Darú Zsolt /Veresegyháza/-Barabás Iván /Pénzügyőr/ kettős ellen. Így meg kellett elégednünk a bronzéremmel.

Egyéniben Gyuri az 50-59 évesek között, jó játékkal végzett az 5 fős csoportja élén, több bravúrt is bemutatva. Megverte a csoport kiemelt Márföldi Pistát 0:1; 3:9-es vert helyzetből, valamint visszavágott a múltkor Tápiógyörgyén NB III-ban elszenvedett vereségéért Németh Sanyi ellen. Aztán a főtáblán is folytatta a menetelést, a nyolcad döntőben az antival variálgató, szolnoki színekben induló,  Katona Csabit verte simán. A negyed döntőben már nem bírt az idén korcsoportot váltó Tóth Henrikkel /Pestújhely/,  aki végül a versenyt is megnyerte.

Én szintén megnyertem a selejtező csoportomat, bár egy kicsit “döcögősen”. Aztán erőnyerőként játék nélkül kerültem a negyeddöntőbe, ahol sajnos a sorsolásnak köszönhetően összetalálkoztam a verseny abszolút favoritjával, a Darú Zsolttal (NB I kb. 80-85%) egészen jó és látványos mérkőzésen maradtam alul 3:1 arányban. Igyekeztem mindent kijátszani magamból, de sajnos ez is kevés volt. Azért – utóbb kiderült – a szett rablás is nagy fegyvertény volt, ez rajtam kívül csak Nagy Balázsnak /Jászberény/ sikerül a döntőben.

Sajnos a sorsolásnál nem volt szerencsénk, de így is folytattuk jó szereplésünket a veteránok között, melyet legközelebb Szigetcsépen kísérlünk meg.

Salaf