A lassan országos ismertséget szerző szári évnyitó Vértes Kapuja Kupa csúcsokat döntő indulószámmal került megrendezésre. A három egyéni számra (amatőr, megyei, NBIII.) és az összevont páros számra 91 nevezés érkezett!
A 15 asztalon reggel 9 órától az estébe nyúló NBIII.-as egyéni döntőig pattogott a labda és a csoportoktól kezdve mindenki kijátszhatta magából a maximumot. 
Az amatőröknél (22 induló) az enyingi Farkas László dominált, nagyobb erőfeszítések nélkül szerezte meg a jól megérdemelt győzelmét.
A megyei indulóknál volt a legnépesebb mezőny (66 induló), ezért 16 csoport kellett a selejtező lebonyolításához. A kieséses főtáblára örömteli módon két női versenyző is felkerült, Máger Edéné (Vértesszőlős) és Jankus Dóra (TAC).
Különben a főtáblán az első négy kiemelt nem nagyon remekelt, egyikük sem szerzett érmet! Viszont a fiatal tardosi Moravcsik Marcell nem törődve az öreg rókák furfangjaival, sokszor kemény ütésekkel operálva végül behúzta az aranyat.
A nap közepén beindult párosok (39 pár) hosszúra nyúlt csatái több meglepetést hoztak, ezek közül az NBIII.-as első kiemelt Aszódi Zsolt-Váli Zsolt (Tokod) villám búcsúja volt a legemlékezetesebb. A megyénkben játszó kisbéri Andrási János-Rakó László seperc alatt leverte a tokodi sztárokat… Végül az egyenletesen jól játszó Kása Gábor-Földesi Zsolt (Szabadbattyán) duója állt fel a képzeletbeli dobogó legfelső fokára.
A végére maradt az NBIII.-as egyéni szám (48 induló), itt 12 csoportban próbáltak a játékosok tovább jutni. A selejtezőből az NB.-s favoritok mind felkerültek a kieséses táblára, kivétel a sárbogárdi Zádori Dávid, akit Kaposi Péter (Szár) legyőzött és ő végzett a csoport első helyén. A főtáblán ebben a számban sem volt jó kiemeltnek lenni, mert az első kiemelt Aszódival Balogh József (Szár), míg a második Búzás Ádámmal (Sárbogárd) az előbb említett Kaposi Péter végzett rövid úton.
A tokodi Váli Zsolt viszont átgondoltan semmit sem bízott a véletlenre, megismételve tavalyi jó játékát újra átvehette végső győztesként a Vértes Kapuja Kupát.
Eredmények:
 
Amatőr: 1. Farkas László (Enying)
              2. Fecskés Zoltán (Tatabánya)
              3. Szabó László (Tatabánya)
              3. Borostyán Szilárd 
 
Megyei: 1. Moravcsik Marcell (Tardos)
              2. Kaposi Péter (Szár)
              3. Baloghy Péter (Vértesszőlős)
              3. Császár Richárd
 
NBIII. 1. Váli Zsolt (Tokod)
           2. Sátori Róbert (Szár)
           3. Földesi Zsolt (Szabadbattyán)
           3. Kaposi Péter (Szár)
 
Páros: 1. Kása Gábor-Földesi Zsolt (Szabadbattyán)
           2. Sátori Róbert-ifj. Kopasz Tibor (Szár)
           3. Andrási János-Rakó László (Kisbér)
           3. Káloczi Gábor-Szolga Máté (Szabadbattyán, Veszprém)
 
2018.01.08.   Takács Jenő KEM-ATSZ