2012.09.23.  UP CSB „B”LIGA  – TARDOS

A felújított tardosi sportcsarnok adott otthont a 2012/2013 évi megyei utánpótlás csapatbajnokság “B” csoportjának nyitó fordulójának. A fiatalok ideális körülmények között kezdhették meg a csatározásokat, ami most 5 fordulót jelentett a 9 csapatos mezőnynek.

A hazai Tardos 2 ki is használta lehetőségeit, és Mészáros Péter vezérletével mind az 5 fordulóban győzött . Őket követi az Annavölgy3 csapata, szintén 5 győztes mérkőzéssel.

Az élen haladókat egy hármas boly követi 2 győzelemmel és 2 vereséggel – Szomód, TASE7 és az igen fiatal tehetségeket szerepeltető Annavögy5. Őket külön is ki kell emelni, mert a Gombola Bence és Pósfai Bendegúz alkotta páros nem vesztett mérkőzést a náluk évekkel idősebbek ellen sem!

Pósfai-Gombola "mini duó" /háttal /

A “B” csoport következő fordulójára október 21.-én éppen Annavölgyön kerül sor, tehát nem lenne meglepő, ha hazaiak újabb skalpokat szereznének.

UP "B" LIGA csapatai

A tabella állása:

1. Tardos2             5 győzelem  0 vereség

2. Annyvölgy3        5        ”           0       ”

3. Szomód2           2         ”          2      ”

TASE7               2        ”           2      ”

Annavölgy5        2        ”           2      ”

6. Annavölgy4       2        ”            3      ”

7. TASE6              1        ”            3     ”

Pilismarót3        1        ”            3      ”

9. Leányvár4         0        ”            4      ”

2012.09.23.                                                                Takács Jenő

vezetőbíró

Fotók:  Pósfai

https://picasaweb.google.com/108580335061489456686/20120923UPCSBBLIGATARDOS?authuser=0&authkey=Gv1sRgCNyil_CP0-DOjAE&feat=directlink

Zárszóként a versenyhez néhány gondolat. Megyei elnökként nagy öröm volt számomra látni, hogy egy B ligás Utánpótlás csapatbajnokság megtölt egy sportcsarnokot. Ezekben – a nem kiemelt sportágak számára – vészterhes időkben, minden eredménynek örülni kell. Meg kell emelni a kalapunkat azok előtt a megyei sporttársaink előtt, akik időt, energiát és pénzt sem kímélve napról-napra foglalkoznak a jövő reménységeivel. Ma nélkülük nem lehetne ilyen verseny, 20 év múlva talán megyei asztalitenisz sem! Köszönöm mindannyiuknak!

A másik elismerés a hazai rendezőket illeti. Hihetetlen érzés volt ránézni a felújított tardosi sportcsarnokra, amelyet a lelkes hazai felnőtt játékosoknak és mecénásaiknak köszönhetően új pingpongos felszerelésekkel töltöttek fel. Az 5 db új TIBHAR asztal, a JOOLA térelválasztók az ő adományaikból gazdagítják a falut és átvitt értelemben a megyei asztalitenisz életet is. Ők így is bizonyítják, hogy számolni kell velük, nemcsak a jelenben, hanem a jövőben is. Sok ilyen közösségre, műhelyre van szüksége a magyar asztalitenisznek a felemelkedéshez!!!

Lukács Csaba, KEM-ATSZ elnök