VIII. Tibhar Kupa 2012  Balatonfüred

Balatonfüreden 8. alkalommal rendezett Tibhar Kupa néven nemzetközi szenior ranglista versenyt a világhírű edző  Karsai Ferenc és lelkes csapata. A megmérettetésen ezúttal 19 versenyszámban 7 országból 124 nevezés érkezett. Megyénket a TASE két elnyűhetetlen szeniorja Müller György és Saláta Ferenc képviselte.

Pénteken az egyéni csoport selejtezőkkel kezdődött a verseny. Mindkét versenyző magabiztos játékkal, minden ellenfelét legyőzve, csoportelsőként jutott korcsoportja főtáblájára. Délután Saláta Ferenc a 40-49 évesek között a negyeddöntőben a Diósgyőri ASE NB II-es csapatának erőssége – Fekete József – ellen diadalmaskodott 3:1 arányban. Az elődöntőben már nem tudta megismételni a bravúrt, és vesztett Jancsa Gábor (Pestújhely) ellen. Müller György az 50-59 évesek csoportjában a 16 között sajnos vereséget szenvedett Boros István (Hajdúszoboszlói AK) ellen 3:0 arányban, így az első napon egy bronzéremmel zártak a TASE versenyzői.

Szombaton délelőtt a páros csoport küzdelmekben Saláta Ferenc-Sallai Zoltán (Nyírbátori ASE) kettős simán vette az akadályokat és csoport elsőként került a főtáblára. Müller György a szolnoki Jászkun Volán SC versenyzőjével Molnár Lászlóval az oldalán, 2 győzelemmel, és 1 vereséggel szintén megnyerték a selejtező csoportjukat, és bizakodva várták a délutáni folytatást. Salátáék az elődöntőben a nap egyik legizgalmasabb mérkőzésén a Nyírő József (Hévíz SK)-Polovics Róbert (Szabadbattyán) kettős ellen már 2:0, 10:8 arányban vezettek, de sajnos több mérkőzés labdát is elhibáztak. Ez megbosszulta magát, mert ellenfeleik előbb kiegyenlítettek, majd a döntő szettben már csak egy poénra voltak a győzelemtől, de szerencsére a Saláta-Sallai kettősnek sikerült fordítani és ismét beverekedni magát a döntőbe. Ott a Daru Zsolt (Veresegyháza)-Jancsa Gábor (Pestújhely) páros ellen már elfogyott az erejük és 3:1 arányban kikaptak. Müllerék, a döntőig magabiztosan meneteltek, ott azonban meglepetésre vereséget szenvedtek a Horovitz Tamás-Boros István (Hajdúszoboszlói AK) párostól, pedig délelőtt a csoport küzdelmek során még simán nyertek ellenük.

” Játékosaink ezen a versenyen ismét kitettek magukét, a két ezüst érem és egy bronz érem  nagyon szép eredmény és méltó befejezése a tavaszi szezonnak. Remélem szeniorjaink ősszel innen folytatják és még sok szép eredménnyel gazdagítják egyesületünk hírnevét.” nyilatkozta Nagy Csaba a Tatabányai ATE SE elnöke.