Fantasztikus TASE sikerek a hétvégén

Szombaton: a Tatabányai Asztalitenisz SE senior játékosai Budapesten vettek részt az év utolsó országos veterán ranglista versenyén. Egyéniben Müller György az 50-59 évesek között, míg Szombathy Sándor a 60-64 évesek között egyaránt a 2. helyen végzett a csoport küzdelmekben. A főtálán  Gyuri Baráth Kornél/Gödöllő/, míg Sanyi dr. Sági László /Szolnok/ ellen szenvedett vereséget a nyolc közé jutásért. Saláta Ferenc a 40-49-es korosztályban, sajnos mindkét ellenfelétől a döntő szettben vereséget szenvedett, így nem került a főtáblára. Párosban aztán a Saláta Ferenc – a nyírbátori Sallai Zoltánnal – ismét nagyszerű sikert ért el. A selejtező csoportban még bravúr kellett a győzelemhez, hiszen az egyik mérkőzésen ellenfeleik ellen 4 mérkőzéslabdát hárítva nyertek, aztán a főtáblán minden mérkőzésükön szett veszteség nélkül, 3:0 arányban győztek és megérdemelten szerezték meg az első helyet.

Ismét Saláék a trónon

Müller György- Kopasz Tiborral az oldalán-  a csoportmérkőzések alatt hiába diadalmaskodott a későbbi győztes dr. Vágott – Skumáth kettős ellen, rosszabb szett aránnyal csak a 3. helyen végeztek, és így nem kerültek fel a főtáblára. Szombathy – id. Muskó kettős sem tudott a selejtező csoportból tovább jutni.

Vasárnap: a TASE két utánpótlás korú versenyzője Kecskeméten vett részt a serdülő Országos Diákolimpián. Nagy Dániel szépen szerepelt, a csoport küzdelmek során mind három mérkőzésén diadalmaskodott, legyőzve többek között z országos ranglista 12. Bruckner Mátét /BVSC/ is. A főtáblán Tóth Marcell /Szegedi AC/ ellen folytatta remek sorozatát, és 4:2 arányban győzött. A nyolcad döntőben Böhm Gábor /Turris SE Sopron/  ellen 4:1 arányban alul maradt, de a 16 közé kerülés a vele járó 8 ranglistaponttal így is nagyon szép eredmény. Magai Rómeónak sajnos most nem sikerült kiharcolnia a selejtező csoportból a tovább jutást, de egy győzelmével így is értékes ranglista pontokhoz jutott.

Szintén vasárnap: több NB III-as játékos a 3. alkalommal megrendezett „VECSÉS KUPÁN” vett részt, ahol remek sikereket értek el. Elsőként a tavaly még TASE, idén már Győri Széchenyi SE színeiben induló Saláta Viktor az ifjúsági fiú versenyszámban lépett asztalhoz, ahol egészen az elődöntőig menetelt, és végül bronzérmet szerzett. A felnőttek között egyéniben Saláta Viktor és Szakál Béla a második fordulóban helyi NB III-as játékosoktól szenvedtek vereséget, míg Saláta Ferenc, a nyolcad döntőben kapott ki. Illés Roland viszont fantasztikusan játszott, az elődöntőben az első kiemelt Baráth Kornél /Gödöllő/ ellen győzött, aztán a döntőben alul maradt a tápiógyörgyei Némedi Zalánnal szemben. Ezüstérme azonban így is fantasztikus teljesítmény! A végén a párosok között az Illés-Szakál kettős az elődöntőig menetelt, de itt sajnos vesztettek egy nagykőrösi párossal szemben. Saláta Ferenc és fia, Saláta Viktor, a másik elődöntőben a tápiógyörgyei Némedi-Németh kettős ellen győzött. A döntőben is megismételték jó játékukat a Török-Sós /Nagykörös/ duó ellen, így megnyerték a páros versenyszámot.

„A hétvégén versenyzőink három versenyen is öregbítették egyesületünk hírnevét, és ez nagy öröm számunkra.” nyilatkozta Nagy Csaba a TASE ügyvezető elnöke.

„Szombaton ünnepeltem 44. születésnapomat, amelyhez a szombati veterán verseny páros számának megnyerése fantasztikus ajándék volt, igaz nagyon meg kellett érte küzdeni. Aztán vasárnap fiam nagy örömöt okozott és jó játékával, nagyban hozzá segített a páros versenyszám megnyeréséhez. Azt hiszem ezt a születésnapot nehéz lesz felül múlni, és köszönöm mindenkinek akik segítettek a fantasztikus sikerek elérésében.” nyilatkozta Saláta Ferenc a TASE játékosa.