Sporttörténelmet írtak a TASE seniorjai

A Tatabányai ATE SE három senior játékosa, a hétvégén Karcagra látogatott, ahol a XV. alkalommal megrendezett Püspökladány Kupán vettek részt.

A verseny a megyeszékhely játékosainak számára a legfiatalabbak mezőnyében hozta meg a legszebb sikereket. A 40-49 évesek között párosban az eddig is kiválóan szereplő Müller György- Saláta Ferenc kettős nagy küzdelmek közepette selejtező csoportját megnyerve jutott a legjobb 4 közé. Itt egy hortobágyi  NB III- as pár ellen szett hátrányból, két mérkőzéslabdát hárítva sikerült fordítaniuk, majd a nagy esélyes Skumáth- Kígyós duó ellen döntő szettben sikerült győzedelmeskedniük, és ezzel megszerezték életük első bajnoki címét országos ranglista versenyen.

Saláta Ferenc egyéniben szintén jól küzdött. A selejtező csoportját magabiztosan nyerte, ezután jó játékkal az elődöntőben a Spanyol bajnokság II osztályában játszó Kígyós Gábor ellen bizonyult jobbnak 3:1 arányban. A döntőben a nagyon kellemetlen tollszár stílusban játszó Lévai László (Hortobágy LSE) ellen nyert, szettet sem engedélyezve ellenfelének. Így a legfiatalabb korosztályban teljes tatabányai siker született, egyéniben Saláta Ferenc, párosban pedig a Müller-Saláta kettős nyakába kerültek az aranyérmek és a bajnoki kupák. Saláta Ferenc ezzel a teljesítményével korosztályában az országos ranglista 1. helyére ugrott.

Senior bajnokok

Az 50-59 évesek között, Müller György csoportjában a 2. helyen végzett az egyéni versenyszámban, és így a 16-os főtáblára került. Itt viszont nem sikerült a bravúr és a pestújhelyi Kálnoki Zoltán ellen a döntő szettben vereséget szenvedett.

A 60-64 évesek között Szombathy Sándor bár mindent megpróbált, de most sem egyéniben, sem párosban nem tudott a főtáblára kerülni.

“Igaz, hogy párosunk országos ranglistaversenyről két éve érem nélkül nem jött haza, de ilyen nagy sikerre mi sem számítottunk” -nyilatkozta Nagy Csaba a TASE elnöke.

“Rendkívül büszke vagyok a versenyzőinkre, hiszen országos ranglista versenyt Komárom-Esztergom megyei játékosnak eddig még nem sikerült nyernie, de most mindkét számban, egyéniben és párosban is a dobogó legfelső fokára állhattunk. Gratulálok játékosainknak, akik megyei sporttörténelmi eredményt értek el Karcagon.”