Izgalmas rangadónak ígérkezett a két szomszédvár csatája az “uborkaszezonban” kiéhezett pinyósok számára a TAC Tornacsarnokában. Bár több különböző összetételben a két csapat játékosai harcoltak anno ugyanazért a klubszínért is ( pl. TBSC, Generál, Alfadat, TASE), de egymás ellen ez volt a két klub első összecsapása, ha az NB-s mezőnyt tekintjük kiindulópontnak. Ez a helyzet egy jó darabig még így is marad, hiszen a hivatalos ütközet elől a turulosok az NB II-be ” menekültek “.  Ezúton is gratulálunk nekik és sok szerencsét kívánunk! Így az Öreg-tavi Ráják ( öreg tavi ráják?) egy felkészülési meccsre invitálták vendégeiket. Mi lehet egy ilyen meccs célja? Lemérhető, hogy hol tart a két csapat a felkészülésben. Mi lehet a tétje? Ki savazhatja a következő csatáig a másikat az öltözőben illetve fórumon…Megneszelhetett valamit a magas média, mert a helyi TV is érdeklődött az esemény iránt!

Vendégek csatasorban

Az egységes hazaiak...

Nos fogadkozásból, puhításból volt elég az elmúlt hetekben, így nem meglepő, hogy a köszöntések után a két gárda kifent szablyákkal vetette magát a küzdelembe. Ennek megfelelően a párosok remek és izgalmas meccseket hoztak. A hazaiak erősebb párosa – meccslabdáról fordítva – hozta a döntő szettet. Takács és Licul kreatív játékát remekül semlegesítette Saláta higgadtsága és Magai felszabadult játéka. A rutin – és a vele járó szerencse – végül a tacosok sikerét hozta. Takács J. – Licul L.  –  Saláta F.- Magai R.  3/2 ( TAC- TASE: 1-0). A másik összecsapáson a fogadó irodák az összeszokott  Illés – Szakál duónak adták a több esélyt, míg a hazaiaknál – a párosok kialakításának szakaszában – a Lukács- Barassó egység teher nélkül állhatott asztalhoz. Látványos és változatos csata alakult itt is ki, amelyben végül az összeszokottság győzedelmeskedett. Illés R. – Szakál B.  –  Lukács Cs. – Barassó M. 3/2 ( TAC- TASE: 1-1 )

Mielőtt azonban bárki a szívgyógyszere után kapkodott volna, az első körben a hazai vizeken navigáló tacosok négy torpedóval meg is roggyantották a turulos dereglyét: míg Barassó és Lukács – Magai és Saláta ellen – sima meccsen, addig Takács és Licul – Szakál és Illés ellen – a Midway-szigeteki csata küzdelmét idézve hozta a tatai győzelmeket. ( TAC- TASE: 5-1 ) Nehéz momentumokat kiemelni ezekből a meccsekből, de az mindenképpen beszédes, hogy Giga és Puhos 5 db 10 fölötti szettben küzdött egymással a presztízsért!

A második körben Szakál győzelme Barassó felett szépségtapasz volt, de ezzel az egy partival nem lehetett megállítani a hajótestbe ömlő vizet: Takács – Illés 3/1, Licul – Saláta 3/1, Lukács – Magai 3/1. ( TAC-TASE 8/2 )

A harmadik körben is maradt a sorminta, csak ezúttal Illés puhította le Barassót, de a többieknek ezúttal sem termett babér: Takács – Saláta 3/1, Licul – Magai 3/0, Lukács – Szakál 3/1.  ( TAC-TASE 11/3 ).

A záró körben a szárnyaszegett carnivórák még kozmetikáztak az eredményen ( Szakál – Licul 3/1 és Saláta – Barassó 3/2 ), de a hazaiak  behúztak még két partit ( Takács – Magai 3/0, Lukács – Illés 3/0 ), így tették teljessé a ” vízi revüt”! ( TAC-TASE 13/5 )

A szépszámú hazai szurkoló örömére most is kiderült, hogy csodák csak ritkán vannak a sportban: a folyamatos edzésben lévő tataiak ilyen arányban is megérdemelten nyertek az edzéseket most kezdő tasésok ellen. Szerencsére a sportbarátság kiállta zrika-özön okozta cunamit, így a két alakulat meg is egyezett egy augusztusi visszavágóban!

TAC 1 – TASE 1        13/5

Győzelmek: Takács J. 4,5;  Lukács Cs. 4;  Licul L. 3,5 ;  Barassó M 1. illetve Szakál B. 2,5 ; Illés R. 1,5 ; Saláta F. 1.