Senior versenyzőink eredményeiről Saláta Ferenc ( TASE ) küldött beszámolót:

Üdvözlet Mindenkinek!

Elnézést, hogy miattunk egy picivel foghíjasabb volt a Megyei felnőtt verseny mezőnye, de sajnos az időpont egybe esett a soron következő veterán ranglista versennyel, melyet ezúttal Szigetcsépen rendeztek meg, mégpedig 14. alkalommal. Tavaly itt nem volt ranglista verseny, mert egyrészt a terembe olyan szinten sütött be a nap, hogy zavarta a játékot, másrészt az asztalok minőségével volt kifogás. Nos, idén már a fényt megoldották, de az asztalok,. Hát volt minden: frissen glettelt Artis, ezer éves Titán, de ennek ellenére remek hangulatban folyt a verseny reggel 9-től, este kb. 21-22 óráig  11 női, és 140 férfiversenyző részvételével.

A Tatabányai ATE SE csapatát 3 játékos képviselte. A  Szombathy Sándor, Müller György, Saláta Ferenc alkotta trió ismét szép sikereket ért el, hiszen több érmet is sikerült szereznünk. Párosban Sanyi barátunk, mivel sajnos régóta nem volt hasonló versenyen, előre megbeszélt társ nélkül X-el  lett nevezve, és a vak szerencse nagyot mosolyogva az előttünk nem ismeretlen az NB III-ban játszó Gáspár Mihályt /Abony/ rendelte mellé. Csoportjukban 2.  helyezettként végezetek. Aztán a főtáblán bravúrt  bravúrra halmozva előbb a Sándor Tibor-Takács Dénes /Malév/ kettőst verték döntő szettben, ezután pedig a Hajdú István /Tiszaújváros/-Antal Zoltán /Széchenyi Egyetem SE/ duó ellen diadalmaskodtak. A döntőben pedig tényleg nagy szenzációnak számított, hogy a többszörös bajnok Sági László dr.-Vass Imre /Szolnoki Honvéd SE/ a döntő szettben 2 poénnal győzött, az „alkalmi” kettős ellen. Ennek ellenére is nagy dicséret illeti Sanyit, hogy eddigi legjobb eredményeként a verseny végén ezüst éremmel gazdagodott.

A 40-49 évesek mezőnyében Mi sem szerettünk volna érem nélkül haza jönni, és ezért mindent meg is tettünk. A csoport küzdelmek nem okoztak nehézséget, és második kiemeltként vágtunk neki a főtáblának. Ennek köszönhetően erőnyerőként kerültünk a legjobb 8 közé ahol a Fekete József /Diósgyőr ASE/  ( NB II)-Holló József /Tanoda SE/ (NB III) kettős ellen 3:0 arányban nyertünk. Sajnos az elődöntőben két NB I-es játékos tudása már sok volt nekünk, így a Samu Gábor /Pesújhely SC/- András Miklós /Szentkirályi Szőnyeg ATSK/ páros megérdemelten győzedelmeskedett. Ezzel a harmadik helyünkkel szintén nagy bravúrt hajtottunk végre, az elmúlt évek alatt 12 veterán versenyen indultunk, és minden alkalommal dobogóra állhattunk. Sajnos versenyt még nem tudtunk nyerni, de szerintem a 3 második helyezés, és a 9 harmadik helyezés önmagáért beszél.

Egyéniben Szombathy Sanyi csoport másodikként került a főtáblára, és bár itt is jól játszott, de a jelenleg is aktívan NB I-ben játszó Gréczi Károly /Erzsébeti Hajós SE/ ellen nagy küzdelemben, de alul maradt, így a 16 között végzett. Müller Gyuri, egyre inkább magára talál az 50-59 évesek között. Csoportjában most sem talált legyőzőre, és magabiztosan nyerte mindhárom mérkőzését. Aztán a főtáblán a 8 közé Papp Lajos (MTK) állta útját, így Neki is a  legjobb 16 között értek véget a küzdelmek. Nekem most nem igazán jött össze. A csoportomban Holló Józsi a párosban elszenvedett vereségért sikeresen visszavágott, és ezután hiába nyertem döntő szettben az NB I-es  KSI csapatában játszó Hermann Józsi ellen, rosszabb szett aránnyal nem kerültem a főtáblára. A korosztály erősségére jellemző hogy a legjobb 8 játékos között 3 NB I-es, 4 NB II-es, és 1 külföldi játékos végzett.

Mindent összevetve ismét sikeresnek mondható triónk szereplése. Ranglista helyezések:

60-64 év:   17.  Szombathy Sándor

50-59 év:   10.  Müller György

40-49 év:     4.  Saláta Ferenc

Üdvözlettel: Saláta Ferenc