Ismét TASE ezüst, ezúttal Egerből

A Tatabányai ATE SE két versenyzője Müller György és Saláta Ferenc az első ízben megrendezett “ÁFÉSZ KUPA” szenior ranglista versenyen vett részt Egerben. A mintegy 100 fős mezőnyben a TASE játékosai ismét kitettek magukért. Párosban Müller György Zoltai Zoltánnal / Mavex / az 50-59 évesek között a selejtező csoportból tovább jutott a főtáblára. Itt a negyed döntőben a Frank Béla – Horgos Imre /Budapest/ kettőssel szemben maradtak alul. A Saláta Ferenc – Sallai Zoltán páros a 40-49 évesek között a selejtező csoportból gond nélkül jutott tovább. A négy közé jutásért a legjobb egri kettőst búcsúztatta. Az elődöntőben sikeresen vágtak vissza a Polovics – Pintér duónak a múltkori verseny döntőjében elszenvedett vereségért. A döntőben rendkívül kiélezett végjátékban a veresegyházi NB I-es csapatban játszó Darú – Holhos kettős ellen a döntő szettben nagy csatában maradtak alul.

Egyéniben mindkét versenyző selejtező csoportját megnyerve vágott neki a főtáblának, ott azonban sajnos mindketten döntő szettben szenvedtek vereséget ellenfeleiktől így a 16 között végeztek.

Fantasztikus eredmény, hogy Saláta Ferenc párjával a nyírbátori Sallai Zoltánnal az utolsó négy versenyen mindig döntőt játszott, és bár egyenlőre több az ezüst érem, Saláékat hajtja a bizonyítási vágy, hogy újabb versenyt nyerjenek. Egyéniben szintén jól szerepeltek, például Müller Gyuri nagy bravúrral verte selejtező csoportjában a sokkal rutinosabb szolnoki Molnár Lászlót. A főtáblán azonban sok múlik a sorsoláson, amely most játékosainknak nem igazán kedvezett. Mindent összevetve Egerben is szép sikereket értek el versenyzőink.

Nagy Csaba