Maratoni hosszúságú, de megyei szempontból sikeres utánpótlás viadalon vettünk részt hétfőn Veszprémben. Nyolc asztalon összesen nyolc korosztályban, reggel kilenctől este nyolcig pattogott a labda. Komárom – Esztergom megyét egy lány (Dorog) és 6 fiú játékos képviselte (TASE, Tardos, Szomód).

Csatára várva

A serdülő fiú kategóriában 49 versenyző küzdött az érmekért, amely mezőny erősségére jellemző, hogy az országos ranglista első húsz helyezettjéből öt indult a versenyen. A mieink közül öten sikeresen vívták meg a csoportkör mérkőzéseit és kerültek  fel a 32-es főtáblára. Fortuna istenasszonya a húzásnál másfelé pislogott, mert Mészáros Peti a torna első, míg Balogh Máté a második kiemeltet kapta. A TASE két kiválósága – Nagy Dániel és Magai Rómeó – kiemeltekhez méltóan biztosan vették az első akadályokat. Rómeó a 8 közé jutásért egy magas színvonalú mérkőzésen búcsúztatta a bvsc-s Kovácsot, de a következő körben a későbbi győztes már túl nagy falat volt neki. Nagy Dani az elődöntőben a nap legszebb mérkőzésén – 1-2-es szett állásnál, 5-10-ről fordítva – verte meg a serdülő ranglista 11-ik helyén tanyázó Bruckner Mátét. Erre a mérkőzésre szokták mondani, hogy mindkét versenyző megérdemelte volna a továbbjutást, ami most Daninak sikerült. A döntőben az NB I-es csapattag, korosztályos válogatott soproni Böhm Gábor ellen már elfogyott az erő és a koncentráció, de a második hely ebben a mezőnyben óriási sikernek számít!

Serdülő kategória győztesei

Újonc kategóriában a döntőket este nyolckor fejezték be. Az egész napos küzdelem után a szomódi színekben versenyző Balogh Máté az Újonc III. kategóriában ( a legkisebbek között) bronzérmet szerzett.

Újonc III. kategória győztesei

A megyei küldöttség egész nap folyamán igazi csapatként funkcionált. Az idősebbek segítették a fiatalokat, a kicsik lelkesen és sportszerűen szurkoltak a nagyobbaknak. A fárasztó nap és az elhúzódó verseny ellenére rengeteg tapasztalattal és élménnyel gazdagodtak a résztvevők.

Megyei csapatunk

Lukács Csaba, KEM-ATSZ elnök