Szombathely adott otthont az I. osztályú felnőtt férfi és ifjúsági fiú asztalitenisz ranglistaversenyek a  szeptember 22 -23-i hétvégén. Megyénket 3 fiatal képviselte, akik a szombati versenynapon voltak érdekeltek a Sugár úti sportcsarnokban.

A még serdülő korú TASE játékos, Magai Rómeó, egy vírusos megbetegedésből éppen kilábalva- edzés nélkül- érkezett a vasi fővárosba. Ez sajnos érződött is a játékán-bár inkább csak az utolsó mérkőzéseken. Ezen kívül  sajnos edzői-szakmai háttér nélkül volt kénytelen felvenni a küzdelmet azokkal a versenyzőkkel, akik mögött igen komoly “háttér” állt.

Párosban  alkalmi partnerrel állt asztalhoz, Szabó Levente (Kecskemét) személyében. Az első mérkőzésüket a főtáblán nagyon meggyőző játékkal nyerték egy jó erőkből álló dunaújvárosi párossal szemben. Ezután- a legjobb 8 közé jutásért – a későbbi bronzérmes Szarka-Freisinberger párossal szemben maradtak alul. A mérkőzés igen szorosan alakult, de a nagyobb tudás és összeszokottság végül érvényesült.

Az egyéni küzdelmekben a sorsolást követően túlzott elvárások nem fogalmazódhattak meg, mivel ellenfelei jóval előtte álltak az aktuális ranglistán. Bár az első mérkőzésén a legutóbbi nyírbátori verseny egyéni ezüstérmese és a válogatott kerettag Kramarics Gergő ellen ugyan vereséget szenvedett 3-1 arányban, azonban ez akár fordítva is alakulhatott volna, amit az ellenfél edzője is elismert. Majd Bruckner Vince (BVSC, ranglista 25.) ellen 3-0 arányú vereséget következett. Az utolsó meccsen már kiütköztek a fent említett problémák, így Tóth Áron (Kecskemét) ellen is sajnos vereséggel zárta a csoportküzdelmeket és a versenyt is egyben.

Jelenleg a SZÁR KSE csapatát erősítő tatabányai reménység, Zenyik György Kristóf is asztalhoz állt. Párosban – megszokott párjával Barassó Mátéval – sajnos az első fordulóban kiestek. Egyéniben a csoport mérkőzések során először biztosan verte a malévos Pozsonyi Patrikot, majd nagy csatában Bakos Bendegúzt ( BVSC ). Bakos legyőzése remek skalp, hiszen az NB I-ben is szerepet kapó ellenfele több mint 30 hellyel van előrébb a ranglistán! A serdülő korú Nguyen Duc Dániel ( KSI ) legyőzésével biztosította a csoportból való továbblépést. A hibátlan lőlapon a kecskeméti Szabó Levente rontott, aki ellen egy szett megnyerésére futotta Kristóf erejéből. A főtáblán a serdülő válogatott kerettag Bruckner Máté következett, aki már nagy falatnak bizonyult, így az ifjú  Zenyik a legjobb 32 között fejezte be a versenyt, jelentősen javítva pozícióját a ranglistán.

A legnagyobb sikert ezúttal Barassó Máté ( TAC ) érte el. A remek formában versenyző tatai reménység a csoportkörből a 2. helyen jutott tovább. A jelenleg 49. ifjúsági ranglista pozíciót betöltő Máté 0-2-ről fordítva verte a szombathelyi serdülőt, Ihász Mátét ( SZAK ), majd a bvsc-s Osváth Tibort is egy szoros meccsen 3-2-re. Az igazi meglepetés az NB II-es hévízi Csiza Bálint legyőzése volt, aki 30-on belül tanyázik az ifi ranglistán. Az utánpótlás válogatott Heiszman Henriktől (KSI) elszenvedett vereségre mondja a szakma: tőle ki lehet kapni…  A főtáblán is folytatta Barassó a menetelését, hiszen biztosan győzte le a bvsc-s Keresztény Ádámot, aki szintén előtte van a ranglistán.  A végállomást a 8 közé jutásért Jeszenszki Dániel jelentette ( BVSC, ranglista 7. ), de Máté szereplése így is felülmúlta a várakozásokat! Reméljük, az elmúlt hetek sikerei megerősítik az önbizalmát és példaként szolgálnak más megyei játékosoknak is!