Czap Zoli a nyergesi Eternit játékos-vezetője ezúttal nem a zöld asztal mellett, hanem a hullámzó magyar tengeren vitézkedett.

Zozó kapitány

A tegnap befejeződött 43. Kékszalag vitorlás versenyen óriási sikert elérve az Abszolút sorrend YS szerint korrigált eredménylistáján az 1. helyezést érte el. Az Obsession elnevezésű hajó kapitánya az abszolút 9. helyet szerezte meg. A vitorlázás kicsit bonyolult eredményszámítása figyelembe veszi a hajók méretét, sebességét és egyéb paramétereit.  Így bár nyolc nagyobb hajó előtte szakította át a képzeletbeli célszalagot, a korrigált eredmények alapján ZOLI idén a Balaton királya! Európa leghosszabb távú tókerülő versenyét a pénteki vihar igazi roncsderbivé alakította, de az Obsession kapitánya szerint ez a szél csak azoknak okozott gondot, akik Stevie Wondernél tanultak vitorlázni. 🙂 Azért az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a versenyre nevezett 590 hajóból idén 399-nek sikerült a 48 órás szintidőn belül teljesíteni a távot. Zoli hajója az egyik legsportosabb nagyhajónak számít hosszú, keskeny, alacsony építésű testével és modern technikai megoldásaival.

Obsession

Elnézést! Szerkesztői hiba: félreütés…

Ilyen a Zoli hajója is!

Neubauer Mágus barátunk nem sokat pihenhet babérjain, mert a jövő hét végén már Norvégiában szeli a habokat a hajóosztály világbajnokságán! Jó szelet és sok sikert Zoli!!!