Különleges versennyel zárult az utánpótlás számára a tavaszi szezon. Komárom városa többnapos rendezvénysorozattal adta át a nagyközönség számára  gyönyörűen felújított városi főterét. Ebben- a kulturális események mellett- fontos szerepet kapott a sport is. A pünkösdi hétvége szombatján így kerültünk a szőnyi/komáromi Olimpiára, ahol a helyi szervezőkkel közösen JUNIOR TOP 12-tőt bonyolítottunk le.

Megnyitóra várva

A jó hangulatú és stílusos megnyitó ünnepségen a városi és az olimpiai zászló felvonása, galambok reptetése, s a Himnusz mellett a legfelemelőbb  Koló ( Kolonics György) emlékének felidézése volt. Remélni tudom csak, hogy a pingpongos fiatalok számára is ismerős volt ez a név…

A láng meggyújtása

A versenyt két csoportban kezdték el a ranglista alapján meghívottak, ahol az esélyesek magabiztosan hozták a meccseiket. A “csonka” A csoportban figyelemre méltó volt, ahogy Borsos Tamás megszorongatta esélyesebb ellenfeleit is, de az elődöntőbe Nagy Dániel és Szikora Márton került! A B csoportban Barassó Máté és Magai Rómeó a várakozásnak megfelelően kvalifikálta magát az elődöntőbe.

Az elődöntőben megszületett a torna legnagyobb meglepetése, amikor Magai Rómeó remekül játszva legyőzte – tétmérkőzésen először! – klubtársát, Nagy Danit, ezzel megérdemelten jutott döntőbe.

Amikor a bal a jobb!

A helyosztók során a tardosi Mészáros Péter játék nélkül szerezte meg a 11. helyet. A serdülő korú Hegylakó sokat fejlődött az ide szezonban, de a továbblépéshez elengedhetetlen lenne az MUPC igénybe vétel!

Tardosi tehetség támadásban

A kilencedik hely sorsáról egy fordulatos meccs döntött, ahol az Ácsi Kinizsi üdvöskéje, Tóth Balázs, 0-2-ről győzte le a nagyok előszobájában kopogtató sparos Wiszt Petit.

NEW generation az ácsi műhelyből

A 7. helyért a leányvári házi ütközetben Jókai győzelme nem, a győzelem aránya annál meglepőbb volt, az ezen a meccsen kedvetlenül játszó Szikora Kristóffal szemben.

" Dósa népe, bontsd ki zászlód, itt a helyed!"

Az ötödik hely megszerzéséért a sparos Zenyik Gy. Kristóf nem bírt a kellemetlen stílusú, és ezúttal keveset hibázó Borsos Tomival, akinek az érettségire készülés közben szerencsére volt ideje erre a versenyre is!

A bronz meccsen a két csalódott közül Nagy Dani behúzta a kötelezőt Szikora Marci ellen, aki ha elhiszi, hogy nyerhet, akkor szorosabbá tudná tenni a favoritok elleni csatákat.

A döntő bár szoros szetteket hozott, de az újabb meglepetés elmaradt. Barassó Máté – ahogy a nap folyamán többször is – koncentráltan játszva biztosan hozta a mérkőzést. Kiköszörülve az UP CSB-n esett csorbát, erőlködés nélkül utasította maga mögé a junior mezőnyt.

Az olimpia bajnoka

A fiatalok mezőnye egy szponzori pólóval, kupával, érmekkel és remélhetőleg hasznos tapasztalatokkal gazdagodva mondhat búcsút a 2010/2011-es bajnoki évnek. Kulturált viselkedésükkel méltóak voltak az olimpia szelleméhez, örömet szerezve szüleiknek, a pingpongos társadalomnak és a laikus nézőnek egyaránt.

A megyei utánpótlás színe-java

Lukács Csaba, KEM-ATSZ elnök