Nyílt levél a magyar asztalitenisz társadalom számára

2012, augusztus 13 – 18:18
 
Kedves Sportbarátaim!
 
Már korábban is kinyilvánítottam, hogy a Magyar Asztalitenisz Szövetség elnökévé történt választásomkor a legkevésbé sem gondoltam arra, hogy ennyi problémával és nehézséggel kell szembenéznem.
 
Nagyon sajnálom, hogy törekvéseim ellenére jócskán elhúzódott az az idő, ami egyértelművé és érzékelhetővé tehette volna a sportág újjáépítésének lépéseit.
 
Az örökölt jelentős pénzhiányt az év eleji World Tour minden előzetes várakozást felülmúló vesztesége csak tovább fokozta. Több tízmillió forintos a jelenlegi adósságállományunk, amely komoly nehézségeket eredményez a Szövetség napi működésében.
 
Ezúton szeretném bejelenteni és bejelentésemmel megnyugtatni a magyar asztalitenisz sportért tevékenykedőket és aggódókat, hogy azonnal döntésre szántam el magam.
 
Saját pénzügyi lehetőségeimet felhasználva 2012. augusztus 31-ig kiegyenlítem a MOATSZ valamennyi tartozását, biztosítva ezzel a zavartalan további működést.
 
A lehető legrövidebb időn belül – reményeim szerint legkésőbb 1-2 hét múlva – új főtitkárt helyezünk hivatalba. A hatáskörök és funkciók egyértelmű tisztázása is haladéktalanul megtörténik.
 
Korábbi elképzelésemet, mely szerint a sportágat valóban megújító lépések megtételét a Londoni Olimpiát követő időszakra terveztem, továbbra is fenntartom.
 
Az állami vezetés mindannyiunk számára nélkülözhetetlen kiemelt anyagi támogatásának korábbi ígéretéről nem mondtam le, a sportvezetéssel való egyeztetés folyamatban van. Biztos vagyok benne, hogy ennek segítségével és az asztalitenisz társadalom közös összefogásának eredményeként maradéktalanul megvalósíthatjuk a sportágfejlesztési koncepciónkban már korábban megfogalmazottakat.
 
Türelmeteket és sportágunk érekében kifejtett erőfeszítésiteket ezúton is köszönve, együttműködésetekben, elkötelezettségetekben továbbra is bízva, tisztelettel
 
 
Pákh Imre
a MOATSZ elnöke
 
2012. augusztus 13.