Lassan a célegyenesbe fordul a Nemzeti Bajnokság mezőnye az őszi szezonban.  Az NB II-ben vegyes a kép, míg az NB III-as csoportot megyei csapataink uralják. Nézzük, hogy vették a kanyarokat a megyei csapatok!

NB II. Észak-Nyugat

ATC Tokod I. – CVSE-Swietelsky-Wewalka II.      5-13

A tokodi csapathoz ebben a fordulóban az abszolút favorit celldömölki legénység érkezett. Médiás szlogen, de ezúttal tényleg a tisztes helytállás volt a hazai csapat célja, amelynek eleget is tett az üveggyári gárda. Különösen Váli Zsolt eredményes játéka emelhető ki, aki két egyénit nyerve a csapat legeredményesebb játékosa volt. Szerencsére ezúttal ” Ottó” nem fért be a csapatba, így senkinek nincs oka hosszában felvágni az ereit a mérkőzés után.

Hazai győzelmek: Váli Zs. 2, Hetzer L. 1, Jakab A. 1, Prágai Z. 1

Esztergomi ASE I. – Gyenesdiási ASE     6-12

Repülő rajtot vett a hazai alakulat az éremre hajtó balaton-partiak ellen, és a két páros megnyerése után reális esély volt a pontszerzésre. Sajnos a kritikus pillanatokban nem volt elég koncentrált a Petkovics vezette legénység, s végül a vendégek kiénekelték a sajtot a szájukból. Ez a pont nagyon fog hiányozni a batyuból! A jövő hét se tűnik sétagaloppnak, hiszen a Tatabányára utaznak, ahol a ” SPARBAN” nem lesz akciós a bajnoki pont…

Hazai győzelmek: Petkovics -Makovics és Aszódi – Kasza párosok, Petkovics B. 2, Aszódi ZS. 1, Kasza E. 1

SPAR SE Tatabánya  – TURRIS SE Sopron II.     13-5

A sereghajtó soproni alakulat ellen a serdülő korú Zenyiket is bevetette a hazai gárda, ám így sem volt mitől tartania Száméknak. Az alapemberek szettveszteség nélkül hozták a meccseiket, így a hazaiak fiatalja is nyugodtan gyarapíthatta rutinját. A következő fordulóban ennél nagyobb ellenállásra számíthatnak az esztergomiaktól az ezüstösen csillogó spárosok!

Hazai győzelmek: Molnár – Faluvégi és Imecs – Szám dr. párosok, Molnár J. 4, Imecs E. 4, Szám Z. dr. 3,

NB III. Közép-Dunántúl


Aba – Fejérvíz SE – ATC Tokod II.     3-15

Abára látogatott a listavezető tokodi legénység, ahol az első páros elvesztése után szinte elsöpörték a hazaiakat. 11-1 után akadt egy-két apró folt , de meggyőző játékkal “üzentek” a riválisoknak Bohonyék, akikkel a következő két fordulóban találkoznak is.

Tokodi győzelmek: Vincze – ifj. Sádli páros, Bohony P. 4, Vincze T. 4, ifj. Sádli Gy. 4, Resszer K. 2

Tatabányai ATSE – Herendi Porcelán SK         14-4

Olivia Newton John klasszikusára melegíthettek a turulosok, de üvegtörés helyett a Herendi Porcelánt zúzták porrá. A sérülésekkel bajlódó vendégek meg sem tudták szorítani a sikerekben lubickáló Nagy -alakulatot, akik ilyen arányban is megérdemelten nyertek. Remek skalpot tűzött harci övére Illés Roland a kiváló Schmeidl legyőzésével. Már csak néhányat kell aludni ahhoz, hogy farkasszemet nézzenek a tokodi riválisokkal az őszi bajnoki cím eldöntéséért…

Hazai győzelmek: Illés -Szakál és Nagy – Saláta párosok, Illés R. 4, Saláta F. 3, Szakál B. 3, Nagy D. 2