Vegyes érzelmekkel nézhetünk az elmúlt fordulóra a megyei csapataink szempontjából: volt akinek minden szentje (ott)volt, volt akinek halottak napja sikerült…

NB II. Észak-Nyugati csoport


Szombathelyi AK II. – SPAR SE Tatabánya          5-13

A bányászok acélosabbak voltak a Vas megyeieknél, így kétség sem férhetett a vendégek győzelméhez. Ami talán meglepetés, hogy Molnár János elveszítette ez évi szüzességét, azaz egyéni meccset veszített. De ne legyünk telhetetlenek: húsz meccsenként veszíthet egyet… Ezúttal Imecs Ernő volt a sparosok hibátlan játékosa. Reméljük, a sikerektől felvértezve utaznak az ősz legnagyobb rangadójára a hétvégén Celldömölkre!

Sparos győzelmek: Molnár – Faluvégi páros, Imecs E. 4, Molnár J. 3, ifj. Szám Z. dr. 3, Faluvégi J. 2

ATC Tokod I. – Hévíz SK I.          6-12

A két páros elvesztése után nagy lépéshátrányba került a tokodi alakulat a jó erőkből álló Hévíz ellen, ráadásul egyetlen kört sem sikerült a hazaiaknak megnyerni ( nehéz is, ha mind az 5 döntő szettes meccs oda megy!). Sajnos kiemelkedő teljesítmény nem volt a hazaiak között, míg Hajdok Tibi ezúttal győzelem nélkül maradt, így nem lehetett más a meccs végeredménye, mint a hazai zakó… De nem lehet sokáig a sebeket nyalogatni, mert a 3. hely megtartásához lesz egy két szava a Szombathelynek is!

Hazai győzelmek: Hetzer L. 2; Jakab A. 2; Prágai Z. 2

Esztergomi ASE I. – Balatonfüredi FC  I.      4-14

Titokban reménykedtünk egy meglepetésben, vagy egy szorosabb eredményben, de csak a párosokig volt pariban a két csapat. Utána 9-1-nél engedték újra a felszínre a hazaiakat a vendégek, akik hozták a bennmaradásukhoz fontos idegenbeli győzelmet. Kasza Endre duplázása ezúttal csak gyógyír volt a sebekre.

Hazai győzelmek: Petkovics – Makovics páros, Kasza E. 2, Petkovics B. 1


NB III. Közép – Dunántúli csoport

Tatabányai ASE – Dunaújváros     10-8

Remek kis mérkőzés kerekedett a péntek esti rangadóból! Változatos, egyéni drámáktól, szikrázó csatáktól sem mentes találkozón a turulosok otthon tartották a bajnoki pontokat. Küzdeni tudásból jelesre vizsgázott hazaiak közül Illés Roland játéka emelkedett ki, aki egy fontos találkozón, szoros küzdelemben tudott csapata vezéregyénisége lenni, míg Szakál Bécinek kell egy kis idő a forma visszanyeréséhez! A hazai párosok győzelme ezúttal is a meccsnyerés  kulcsa volt!

Hazai győzelmek: Saláta -Nagy és Illés – Szakál párosok, Illés R. 4, Saláta F. 3, Nagy D. 1

Kisapostag “Duna” SE – ATC Tokod II.      5-13

Magabiztosan hozta el a két pontot a listavezető Tokod a Kisapostag otthonául szolgáló Dunaújvárosból. Egy pillanatig sem rezgett a léc, csak a párosok után volt partiban a két csapat. Ezután kidomborodott a két gárda közötti különbség, ráadásul Vinczéék erőnlétével sem lehet probléma, hiszen az utolsó kört hibátlanul teljesítették!

Tokodi győzelmek: ifj. Sádli – Bohony P. páros, Bohony P. 4, Vincze T. 3, ifj. Sádli Gy. , Resszer K. 2