Újabb fordulót tudtak le megyénk NB-s csapatai, s ha az összképet nézzük, sikeresnek mondható ez a hétvége: a megszerezhető 10 pontból 8 bennünket gazdagít.

NB II. Észak-Nyugat

Balatonfüred FC I. SPAR SE Tatabánya    5-13

A spárosok lubickoltak a balatoni napsütésben. Győzelmükhöz egy pillanatig sem fért kétség, még úgy sem, hogy az öt döntő szettes meccsből valamennyit behúzták. Molnár és Imecs szeplőtlen játéka – remélhetőleg – megért egy-két hekket a füredi mólón!

SPAR SE győzelmek: Molnár – Faluvégi és Imecs – Szám dr. párosok, Molnár 4, Imecs 4, Faluvégi 2, Szám dr. 1

ERREL-Csákvár TC – ATC Tokod I. 3-15

A két páros megnyerése után meg sem álltak 10-ig az üveggyáriak. Hetzer szettet sem vesztett, Jakab is csak egyet, így az újonc Csákvárnak esélye sem volt a tavaly még első osztályt játszó vendégekkel szemben. Prágai Zoli szemcséje ezúttal nem volt halálos, de reméljük a rangadókon előkerül majd a tokból az igazi.

ATC Tokod I. győzelmek: Jakab – Váli és Prágai – Hetzer párosok, Hetzer 4, Jakab 4, Váli 3, Prágai 2

Szombathelyi AK Sabaria – Esztergomi ASE I.   15-3

Nyugat-magyarországi túrára indult az újonc. 3-3-ig vitézül állta is a sarat, de ekkor vágányzárba keveredett a gőzös és annyi esélyük volt, mintha angol keringőzniük kellett volna a Savaria táncverseny döntőjében… A méretes zakó nem szabad, hogy eltántorítsa őket, mert a következő héten ki-ki meccset játszanak majd a Csákvárral, ahol vérszomjas “vasutasokat” szeretnénk látni az esztergomi katlanban!

Esztergomi ASE győzelmek: Makovics Z. – Petkovics B. páros, Aszódi 1, Kasza 1

NB III. Közép-Dunántúl

ATC Tokod II. – Balatonfüred FC II.    15-3

A tokodi “fakó” a nagyokhoz hasonlóan a Balatonfüreddel kellett, hogy felvegye a harcot, amely meccsen Resszert is a soraiban tudó hazaiak úgy elverték a vendégeket, mint  jég az ormánsági dinnyetermést! A párosok után – 1-1 – még bizakodó Balaton-partiaknak Csernus doktor optimizmusára lesz szükségük a kiegyenesedéshez.

ATC Tokod II. győzelmek: Vincze T. – Bohony Ákos páros, Bohony P. 4, ifj. Sádli 4, Resszer 3, Vincze 3,

Balatonalmádi AK – Tatabányai Asztalitenisz SE   5-13

A TASE-nak ezen a hétvégén a kéztörést szenvedett Szakál Béla – jobbulást ! – pótlása jelentette a legnagyobb gondot. Reaktiválták Müller Gyurit, és Saláta vezetésével be is húzták a kötelező 2 pontot az északi parton, így két forduló után hibátlanul készülhetnek az Urbán József Emlékversenyre.

TASE győzelmek: Illés-Müller és Saláta- Nagy párosok, Saláta 4, Müller 3, Illés 2, Nagy 2