Megkezdődött végre! Hosszú nyári szünet után, de még kánikulai melegben álltak asztalhoz legjobban jegyzett megyei csapataink az átalakított NB II-es és NB III-as csapatbajnokságban. Nézzük milyen eredmények születtek a hétvégén!

NB II. Észak-Nyugat

SPAR SE Tatabánya – ERREL-Csákvár TC         12-6

A favoritnak számító hazaiak magabiztosan győzték le a megerősített, újonc csákváriakat. A két páros behúzása után Molnár hozta a tőle megszokottat és szettveszteség nélkül nyerte a négy egyénit. A másodtiszti rangra ezúttal dr. Szám emelkedett, aki három meccsével stabilizálta a spárosok győzelmét. Imecs 50%-a kicsit szokatlan, de tudjuk be idényeleji formának.

Hazai győzelmek: Molnár – Faluvégi, Imecs – dr. Szám párosok, Molnár 4, dr. Szám 3, Imecs 2, Faluvégi 1

ATC Tokod I. – Esztergomi ASE     14-4

Szomszédvárak ütközetével indult az őszi szezon, ahol az NB I-ből visszatérő Tokod otthonába érkezett a most feljutó esztergomi csapat. Makovicsot ezúttal nélkülöző Duna-partiak könnyű kézzel állhattak asztalhoz, hiszen az esélyesség terhe nem őket nyomta. Meglepetés szaggal indult a párviadal, hiszen mindkét párost a vendégek nyerték, de ezzel gyakorlatilag el is lőtték összes puskaporukat. Aszódi két győzelme remek skalp – Váli és Prágai ellen -, de a többiek ezúttal nem sok sikerélményhez jutottak. Hetzer és Jakab hibátlanul hozta le az első fordulót, és így a sportszerű meccsen biztosan tartotta otthon a két pontot a Resszer-legénység.

NB III. Közép-Dunántúl

Tatabányai ATE SE I. – Szabadbattyán         12-6

A turulosok magabiztosan gyűjtötték be első hazai győzelmüket. A vezér ürü kolompja ezúttal Illés nyakában csengett, aki hibátlan menetelésével mutatta a többiek számára az utat. Szakál három strigulája is tiszteletre méltó, ahogy Nagy Dani is hozta a kötelezőt. Saláta erőnlétének nem tett jót az éjszakai műszak, meg a meleg, de így is felezéssel abszolválta az első fordulót.

Hazai győzelmek: Illés – Szakál és Saláta – Nagy párosok, Illés 4, Szakál 3, Saláta 2, Nagy 1


Dunaújvárosi ASE II. – ATC Tokod II.     7-11

Remek idegenbeli győzelemmel kezdte az idényt a tokodi fakó, akik értékes két pontot hoztak el a jó erőkből álló Acélbikáktól. Villámkezű Bohony Peti tartósította tavaszi formáját és valamennyi meccsét megnyerte. A csapat másik motorja ezúttal Vincze Tomi volt, aki három rovátkát véshetett a medveölő tusába. Fontos momentuma volt a meccsnek, hogy mindkét párost hozta a tokodi légió, így végig lépéselőnyben játszhattak.

Tokodi győzelmek: Vincze – Bohony Á., ifj. Sádli – Bohony P. párosok,  Bohony P. 4, Vincze T. 3, Bohony Á. 1, ifj. Sádli 1