A komáromi Petőfi Általános Iskolában került sor a Mozdulj, Komárom! elnevezésű sportvetélkedőre, amelyet a város általános iskolái és középfokú intézményeinek hirdettek meg. A verseny célja, hogy a vakációt megelőzően kiderüljön, melyik a legsportosabb iskola. A tíz sportágat magába foglaló több tusa egyik megmérettetési állomása volt az asztalitenisz verseny, amely lebonyolítására a KEM-ATSZ-ot kérte fel a Duna-menti város sportvezetése.

5 asztalon folyt a küzdelem

Természetesen örömmel vállaltuk a feladatot Takács Jenővel, mert a játék népszerűsítése mellett lehetőségünk volt egy-két tehetség felkutatására is. Amíg a tornateremben folytak a küzdelmek, addig az aulában két adogatógép szórakoztatta a vállalkozó kedvű gyerekeket és felnőtteket. A fiatalok mellett ütőt ragadott a város szinte egész vezetése, élükön a sportos dr. Molnár Attila polgármesterrel.

Aki nem tudja, tanítja! 🙂

Az általános iskolások versenyében Bozsik Iskola dominált, hiszen mind a lányoknál, mind a fiúknak ők szerezték meg a legfényesebb érmeket. A középiskolás mezőnyben a széchenyis Bocska Edit, míg a fiúknál a papírformát igazolva a jókaisokat erősítő Barassó Máté lett a bajnok!

A legnagyobbak...

Reméljük, hogy sok komáromi gyereket fogunk viszont látni, az edzéseken és az utánpótlás versenyeken is! Takinak köszönhetően két remek versenybíróval gazdagodott a pingpong társadalom, akiknek ezúton is szeretnénk köszönetet mondani!

Parragh Jennifer és Kovács Barbara

Eredmények:

Általános iskolás lányok:

 1. Gál Anna ( Bozsik )
 2. Jánosi Regina ( Bozsik )
 3. Simon Fanni ( Feszty )
 4. Czidlina Renáta ( Feszty)

Általános iskolás fiúk:

 1. Villám Csaba ( Bozsik )
 2. Gál Máté ( Bozsik )
 3. Dombi Krisztián ( Feszty )
 4. Horváth Márk ( Feszty )

Középiskolás lányok:

 1. Bocska Edit ( Széchenyi )
 2. Haász Petra ( Kempelen )
 3. Vörös Zsanett ( Jókai )
 4. Steindl Krisztina ( Széchenyi )

Középiskolás fiúk:

 1. Barassó Máté ( Jókai )
 2. Czinkóczi Dániel  (Jókai )
 3. Rőczei István ( Jókai )
 4. Piller István ( Kempelen )

Lukács Csaba, KEM-ATSZ elnök