Pákh Imre a Magyar Asztalitenisz Szövetség Elnöke

Megtartotta éves beszámoló Közgyűlését a Magyar Asztalitenisz Szövetség. A Közgyűlés elfogadta a szakmai és a pénzügyi beszámolókat. A személyi kérdéseknél Szatmáry Kristóf eddigi elnök megerősítette, hogy hivatali elfoglaltsága miatt lemond elnöki tisztségéről, melyet a Közgyűlés egyhangúlag elfogadott. Ezt követően a Jelölő Bizottság javaslatát egyhangúlag elfogadva az új Elnök Pákh Imre vállalkozó lett, aki egyben a Munkácsy Alapítvány elnöke.A Közgyűlés Juhos József és Dr. Világosi Gábor mellé Szatmáry Kristófot alelnöknek, valamint új elnökségi tagnak Marschalek Ákost választotta meg.
Pákh Imre

Tisztelt Sporttársak!

Magam és Marschalek Ákos nevében – aki egyben a személyi titkárom is – szeretném megköszönni a bizalmat.

Mindketten nagy megtiszteltetésnek érezzük, hogy a második legeredményesebb sportág vezetésében kiemelt szerepet kaphattunk.

Mindketten szeretjük a sportot és az asztaliteniszt, én pedig hosszú évek óta rendszeresen pingpongozom is. Tudjuk, hogy nem elsősorban a sportág szakmai feladataihoz kell ötleteket adnunk – ehhez a jelenleg működő szakemberek garanciát jelentenek, – hanem elsősorban a nemzetközi eredményességhez, a sportág alapjainak kiszélesítéséhez és az iskolai pingpong beindításához szükséges feltételek biztosításában kell döntő szerepet vállalnunk.

Mindkettőnk nevében mondhatom, hogy a sportág érdekében folyamatosan együttműködünk a szövetségi vezetőkkel és arra kérem Önöket, hogy észrevételeikkel, javaslataikkal, problémáikkal a szövetség szakmai vezetését keressék meg. Azokat a kérdéseket, amelyek személyemnek szólnak, a MOATSZ címére juttassák el, melyeket az illetékes vezetőkkel egyeztetve próbálunk közösen orvosolni.

Kérem, értsék meg, hogy felváltva Amerikában és Magyarországon élek. Ezért Marschalek Ákossal, aki az év nagy részében Magyarországon tartózkodik, napi kapcsolatban állok vele, ezért Őt bízom meg azzal, hogy távollétében a legfontosabb döntéseknél képviseljem.

Tudom, hogy az egyesületek, Területi szövetségek rendkívül nehéz helyzetben dolgoznak, de információink szerint mégis néhány felkészült, lelkes szakember munkája eredménye, hogy a felnőtt és utánpótlás korosztályokban mindkét nemben a nemzetközi élvonalban találhatók versenyzőink és a nehézségek ellenére is tiszteletreméltó 6500 regisztrált versenyzővel a sportolók számát figyelembe véve Magyarországon közvetlen az élcsoportban található az asztalitenisz.

Még egyszer köszönjük a bizalmat és ígérhetjük, hogy a magunk részéről mindent megteszünk a sportág érdekében az előrelépéshez, amihez mindannyiuk aktív részvételére szükségünk van.

Tisztelettel:

Pákh Imre

a MOATSZ elnöke