Első ízben adott otthont Tata a megyei Utánpótlás Egyéni Bajnokságnak. Ennek megfelelően a házigazda thacosok mindent megtettek, hogy szűkebb pátriánk ifjú harcosai jó körülmények között dönthessék el, hogy a három korosztályban ( újonc, serdülő, ifjúsági ) ki a legfelkészültebb pingpongos. Sajnos a női utánpótlás helyzetét mutatja, hogy mindössze három lányt neveztek a versenyre, így nekik nem szervezhettek külön megmérettetést a rendezők, ezért ők a korosztályuknak megfelelő fiú versenyszámokban indulhattak. Álljon itt a három legbátrabb leány pingpongos neve: Bankó Olga Dalma ( Annavölgy ), Farda Fanni ( Pilismarót ) és Láng Veronika ( Annavölgy ). A gyönyörű kupák és érmek mellett a legjobbak országos ranglista pontokkal is gazdagodtak egy hosszú és izgalmas nap végén.

A legjobbak jutalma

Először a legifjabbak – a harmadik évezred gyermekei – álltak asztalhoz, hogy körmérkőzések során kiderüljön, ki viheti ma haza közülük a kupát.

A büszke bajnok

Az annavölgyi Petrovics Barnabás szett veszteség nélkül, magabiztosan utasította maga mögé a mezőnyt, nem csekély örömet szerezve ezzel nevelő egyesületének is. A képzeletbeli dobogóra Pósfai Bendegúz ( THAC ), Popovics Norbert ( SPAR SE ) és Gombola Bence ( Annavölgy ) állhatott.

A legifjabbak legjobbjai

Az újonc összevont korosztályban már népesebb mezőnyben kellett a legjobbnak lenni, itt már csoportmérkőzések előzték meg a főtáblára kerülést. A verseny végén a hazaiak üdvöskéje, Balogh Máté, örülhetett a legjobban, hiszen szoros és izgalmas mérkőzésen, de megérdemelten szerezte meg a győzelmet a tasés Francsics Dáviddal szemben.

Újonc helyezettek

Az újonc bajnok egy korcsoporttal feljebb, sőt az ifjúságiak között is megmutatta egyre acélosodó oroszlánkörmeit. Bronzéremmel a szintén tasés Ferjánc Ábrahám és Varga József gazdagodott.

A THAC egyik büszkesége

A serdülők között papírforma eredmény született: a TASE színeit képviselő Magai Rómeó esélyeshez méltóan, könnyedén gyűjtötte be a bajnoki címet.

A serdülő korosztály élmezőnye

Dicséret illeti a tardosi Mészáros Pétert is, aki csak a döntőben kellett, hogy fejet hajtson a nagyobb tudás előtt. Dobogós helyen a házigazda klub két játékosa, Szűcs Balázs és Balogh Máté,  végzett.

Ebben a korcsoportban már páros küzdelmekre is sort került. 14 páros küzdött a győzelemért, amelyet végül a TASE párosa: Magai Rómeó és Endrédi Gergő szerzett meg, maguk mögé utasítva Wiszt Péter – Mészáros Martin ( SPAR SE ), Szabó Zoltán – Antal Zoltán ( SPAR SE ) és a Szűcs Balázs – Balogh Máté ( THAC ) duót.

Serdülő párosok a képzeletbeli dobogón

A legszínvonalasabb verseny természetesen az ifjúsági kategóriában zajlott, amely játékosok közül már többen az NB-s bajnokságokban is bemutatkozhattak. A párosok küzdelméből két páros emelkedett ki, akik több éve versenyeznek együtt. A gigászok csatáját végül a Barassó Máté ( THAC ) – Zenyik György Kristóf ( SPAR SE ) duó nyerte a tasés Magai Rómeó – Nagy Dániel kettőssel szemben. A döntő szoros szetteket és helyenként parádés labdameneteket hozott. A harmadik helyen itt a leányvári Szikora-testvérek és a tasés Tarnóczi – Endrédi alakulat végzett.

Az ifi párosok győztesei

A maratoni hosszúságú nap végén az ifjúsági egyéni mezőnye fejezte be a versenyt. A legjobb négy közé a mezőny első négy kiemeltje került. Az elődöntőkben először Nagy Dániel ( TASE ) biztosította helyét a fináléra, majd a hazai környezet előnyét is élvező Barassó győzte le a betegséggel küzdő, de állhatatosan harcoló Magait.

Az idei év legjobbjai

A döntő remek taktikai csatát hozott, ahol az akaratát jobban érvényesítő, nagyon koncentrált Barassó Máté ( THAC ) diadalmaskodott.

A duplázó címvédő

Az egész napos küzdelmet értékelve megállapítható, hogy hol körvonalazódnak a megyei utánpótlás nevelés erővonalai, mely klubok fektetnek energiát a jövő nemzedékének nevelésébe. Reméljük, hogy a közeljövőben tovább fog erősödni a megyei utánpótlás mezőnye és régiós, területi, esetleg országos sikerekről is be tudunk majd számolni!

Fotók:

https://picasaweb.google.com/posfai72/20120212UtanpotlasMegyeBajnoksagTATA?authuser=0&authkey=Gv1sRgCILJp7mD_eaONg&feat=directlink