Kinn 33 Celsius árnyékban és 80% fölötti páratartalom… nem éppen ideális pingpongos idő fogadta a Tatára ellátogató megyei elitet. A TAC csarnokában ennek ellenére elfogadható körülmények várták a meghívott versenyzőket, akik 3 kivétellel asztalhoz is álltak. A verseny előtti esélylatolgatásnál sok szempont előkerült: hogy fogják bírni az „öregek” a meleget, mennyire nyomja agyon a fiatal titánokat a tét, a szemcse vagy a soft működik jobban ebben a helyzetben? Ahány szakértő, annyi forgatókönyv és tipp, amely – valljuk be – totálisan csődöt mondott, és meglepetéssel zárult az idei utolsó felnőtt verseny.

A két csoportos rendszer természetesen hordoz anomáliákat, de könnyű csoportba ma senki nem kerülhetett. Ennek megfelelően hatalmas csatákkal indult a nap, sok mérkőzés csak a döntő szettben dőlt el. Láthattunk ádáz támadó-védő párharcokat, kiváló kontracsatákat, sőt még 10-4-ről elbukott ( vagy megnyert?) döntő szettet is. A szakértő közönség – nagy örömünkre voltunk nézők egy páran! – csemegézhetett és megállapíthatta, hogy szinvonalban nem kell szégyenkeznie a megyének…

Az A csoportban a favorit Bereczki Zoli azonnal beleszaladt egy méretes pofonba, mert a szemcsét is jól kezelő Balázs Ottó – a jókor jött neccekkel együtt – megérdemelten verte meg az első fordulóban. A kisbéri frontember remek játékkal és rendkívül szimpatikus viselkedéssel be is repítette magát a csoport pole pozíciójába. Bánfalvi Peti megrángatta a bajszát a tacos Bereczkinek, de a taktikai küzdelemben – és szervacsatában – egy hajszállal lecsúszott az elődöntőről. Említést érdemel az esztergomi Horváth Ákos küzdőszelleme, aki nem adta könnyen a bőrét a mai napon.

A B csoport összetétele nagyon érdekesen alakult: egyfelől mérhetetlen rutin ( Tóth, Licul, Szombathy, Müller), másfelől fiatalos lendület és tehetség ( Barassó, Magai ) csapott össze, hogy remek előadásokkal szórakoztassák magukat és a tisztelt nagyérdeműt. Miután Tóth Pali döntő szett 4-10-ről behúzta Barassó ellen az első meccsét, olyan szárnyakat kapott, hogy a Red Bull reklámarca is lehetne! Ellentmondást nem tűrő játékkal szerezte meg a csoportgyőzelmet Barassó Máté előtt. Magai Rómeó játékából ma az a pici plusz hiányzott, ami a még nagyobb eredmény eléréséhez szükséges, de a még serdülő korú turulfióka így sem hozott szégyent a fészek többi tagjára! Az „öregek” harcolva a korral és az elemekkel, sportszerűen vették tudomásul a tények makacs voltát.

Az elődöntőben Balázs hozta “tacos”  formáját és kiélezett csatában Fortuna istennő kezét szorongatva legyőzte az esélyesebbnek vélt Barassó Mátét. Reméljük, Máténak a holnapi érettségin több szerencséje lesz… A másik ágon Tóth Pali szoros meccsen legyőzte a nagyot küzdő Bereczkit, aki ezzel ki is merítette a Duracell-elemeket a mai napra.

A helyosztókon is láthattunk érdekes meccseket. Szombathy Sanyi türelmesen megvárta ellenfelét, majd utána a kontrapöriket nélkülöző meccsen legyőzte Bognár Mikit, s megszerezte a 11. helyet. A kicsit csalódott, de a hétvégi pingpong maratonit vitézül álló Müller Giorgo legyőzte a szimpatikusan küzdő leányvári Szikora Bencét a 9. helyért vívott csatában. Giga még egyszer összekaparta magát és rutinjával behúzta a meccset Horváth Ákossal szemben. A turulosok csatájában a Mester ezúttal alulmaradt a Tanítvánnyal szemben: Magai – Bánfalvi 3-0. A harmadik helyért Bereczki Zoli már nem vállalta a küzdelmet Barassó ellen, így végül a bronz Máté nyakába került.

A döntő – ha látványos játékot nem is – nagy taktikai csatát hozott, ahol a kölcsöncipő szorításában egyre türelmetlenebb Tóth Pali átvette a bombázó szerepét, de ez a szerepcsere pontatlansággal is járt, így a Balázs Ottó türelmes és taktikus játéka aranyat ért! A szimpatikus kisbéri sportember  – a fogadóirodákat nyomorba taszítva – megnyerte az idény utolsó felnőtt viadalát. Hosszabb ideje figyelve a játékát és eredményeit megállapíthatjuk, hogy a Kisbéri Vállalkozók SE csapatán kívül a megyei asztalitenisz is gazdagodott Ottó „honosításával”!

Összességében a mai verseny hűen tükrözte a megyei pingpong életet: nehéz körülmények között igazi sportemberek küzdöttek egymással!

Név Bereczki

Zoltán

(TAC)

Balázs

Ottó

(Kisbér )

Bognár

Miklós

(Esztergom)

Bánfalvi

Péter

(TASE)

Horváth

Ákos

( Esztergom)

Szikora

Bence

(Leányvár)

Bereczki

Zoltán

(TAC)

*** 2/3 3/0 3/2 3/2 3/0
Balázs

Ottó

(Kisbér )

3/2 *** 3/1 3/1 3/1 3/1
Bognár

Miklós

(Esztergom)

0/3 1/3 *** 1/3 2/3 0/3
Bánfalvi

Péter

(TASE)

2/3 1/3 3/1 *** 3/0 3/0
Horváth

Ákos

( Esztergom)

2/3 1/3 3/2 0/3 *** 3/1
Szikora

Bence

(Leányvár)

0/3 1/3 3/0 0/3 1/3 ***
Név Barassó

Máté

(TAC)

Tóth

Pál

(ETERNIT)

Magai

Rómeó

(TASE)

Licul

László

(TAC)

Szombathy

Sándor

(TASE)

Müller

György

(TASE)

Barassó

Máté

(TAC)

*** 2/3 3/2 3/0 3/0 3/1
Tóth

Pál

(ETERNIT)

3/2 *** 3/0 3/0 3/0 3/1
Magai

Rómeó

(TASE)

2/3 0/3 *** 3/1 3/1 3/2
Licul

László

(TAC)

0/3 0/3 1/3 *** 3/2 3/1
Szombathy

Sándor

(TASE)

0/3 0/3 1/3 2/3 *** 1/3
Müller

György

(TASE)

1/3 1/3 2/3 1/3 3/1 ***

Lukács Csaba, KEM-ATSZ elnök