A fordulót megelőzően a párosításokat böngészve a dobogón tanyázó csapatok összeütközése ígért több izgalmat. Ennek ellenére a liga alsó házában szereplő csapatok feszültek egymásnak és alakultak ki meglehetősen nagy csaták az asztalok mellett.

TASE – DOROG 12-6

Football zsargonnal élve, ha valaki a büfében kezdte a meccset, akkor nagyjából le is maradt az izgalmakról! A hazaiak hamar dűlőre vitték a dolgot, szépszámú szurkolójuk legnagyobb megelégedésére. Szakál Béla  – mint Anakin Skywalker – egyre jobban ellesi az anti fortélyait a Mestertől, s ennek eredményeként nem is talált legyőzőre! A többiek hozták a kötelezőt, bár volt aki nem lehetett megelégedve a teljesítményével… A dorogi csapat nagyon nem érezte a termet, s – bár hármat így is behúzott – ezúttal Bereczki Zoli is halványabb és csendesebb is volt a tőle megszokottnál.

Máriahalom – MÜTF 10-8

Az őszi sima vereség után fűtötte a revans vágya a hazaiakat, s a máriahalmi “katlan” senkinek nem kedvenc csatatere a vendégek közül. Mégis a hazai sikerhez kellett Péterfi hibátlan játéka, Lénárt eredményessége és az, hogy Kocsis Krisztián is fel tudjon nőni a feladathoz. A Főiskola csapatából ezúttal is Széles Gabi kezében volt a marsall-bot, de a pontszerzéshez a derékhadnak is pontoznia kellett volna.

Eternit – Szomód 10-8

Az őszi meglepetésszerű pontszerzés után érdekes mérkőzésre volt kilátás a Duna partján. A szomódi “fakó” ezúttal is vitézkedett, ami most egy szoros meccsre volt elegendő. Czap Zoli eredményessége végül hazai sikert hozott, de a laikus néző számára figyelemre méltó, hogy Trencsényi Tibi másodszor tréfálta meg Tóth Palit ebben a bajnoki évben.

Ács 1 – Ács 2 halasztva

A két Kinizsi – ígéretüknek megfelelően – még ezen a héten pótolja az elmaradt derbit. Reméljük, hogy az időpontban és a helyszínben is meg tudnak egyezni az ENSZ Békefenntartók beavatkozása nélkül…