A tavaszi munkák beindulása, teremgondok és egyéb tényezők miatt zaklatottra sikeredett a bajnokság ezen szakasza. A halasztott mérkőzések miatt sem tabellát, sem összefoglalót nem lehetett készíteni. Többen reklamálták is ennek elmaradását, amit pozitív jelnek is vehetnénk, mint “KEM-ATSZ elvonási tünet” megjelenése. Sokat segítene az oldal szerkesztésében, ha az elfoglalt sporttársak szakítanának időt a meccslapok pontos beküldésére. Így most hosszabb olvasmányra készüljenek az érdeklődők, s ha bekötötték az öveket, akkor indulunk is!

4. forduló, avagy sok sima, egy fordított…

Esztergom – Eternit    6-12

A forduló meglepetése született a zarándokok városában. Az talán nem meglepetés, hogy a tavasszal magára találó nyergesiek elhozták a bajnoki pontokat, de az arány mindenképpen. Két hazai páros győzelem után viharosra sikerült a találkozó, amiben még mérkőzés feladást is találunk. Mivel csak a regősöktől és a zuhanyhíradóból  értesültünk az eseményről, részleteiben nem mennénk bele az elemezgetésbe, de a sportszerűtlen játékosok problémájával foglalkozni kell a csapatvezetőknek.

Dorog – Ács 2   13-5

A Bereczki nélkül felálló bányászvárosiaknak nem okozott gondot a kötelező győzelem megszerzése. Kara Tibi és Sárvári 4 győzelme mellett már az sem meglepetés, hogy a Borsos – Varga ácsi gerinc ismét hozta az 50 %-ot.

MÜTF – Ács 1  5-13

Itt sem rágták le a körmüket az izgalomtól a mérkőzésre kilátogató nézők. Az orvosi segítség nélkül felálló hazaiak nem tudták megnehezíteni az egységes Ács biztos győzelmét. A krónikákhoz tartozik, hogy Széles Gabi ezúttal is rendet vágott a feltörekvő ifjúság között…

TASE – Máriahalom   17-1

A többször halasztott derbire tartalékosan érkező vendégeknek megváltás volt a mérkőzést végét jelző sípszó… A bajnokesélyes szemernyi esélyt sem adott, a szépségtapaszt egyedül Lénárt vezérezredesi skalpja jelenthette.

5. forduló, avagy tisztulni látszik a kép

Ács 2 – Esztergom   3-15

A vendégek győzelme még ilyen arányban is megérdemelt. Makovics és Bárkány nem tamáskodott és behúzta mind a 4 meccset, míg a hazaiaknál ezúttal csak Varga volt legény a gáton.

Ács 1 – Dorog   6-12 ( pályaválasztói jog felcserélve)

Öldöklő küzdelemre, véres végjátékra számítottunk, e helyett egy csendesen csordogáló meccset és egy erőtlen vendégcsapatot látott a helyszínre látogató elnökség. Sárvári kiszerválta a hit nélkül játszó ácsiakat, akik megijedtek a siker kapujában és  nagyon fontos pillanatban botlottak, szívességet téve az éllovasoknak.

Szomód – MÜTF     9-9

Az alsóházi rangadóra mindenki meggyógyult a vendégeknél és a legerősebb összeállításban érkeztek a szomódi katlanba. Herczku Imi vezérletével az egységesebb hazaiak eredményesen vették fel a harcot a Széles – Henkey tengellyel és megérdemelten tartották otthon az egyik pontot.


Eternit – TASE     7-11

A tavasszal még veretlen otthonába érkeztek a listavezető turulosok. A rangadó győztese nagy lépést tehetett a végső győzelem felé. A tét nem nyomta agyon a tatabányai fiatalokat és a két páros megnyerése után biztosan nyerték a mérkőzést. A nagy taktikai csatára jellemző, hogy nem volt hibátlan játékos a mérkőző felek között.

6. forduló, avagy beborult az ég Nyugaton


Esztergom – Ács 1       10-8

A forduló rangadója óriási csatát hozott. Ennek megfelelően a két csapat a legjobb összeállításban lépett az asztalokhoz és a végig kiélezett küzdelemben Bárkány Tamás vezetésével az egomiak vitézkedtek. Az újabb vereséggel a Nyugati Fellegvár már csak reménykedhet, de ez a játék kevésnek tűnik a bajnokság megnyeréséhez.

Dorog – Szomód   10-8

A pályaválasztói jogról lemondó dorogiak ezúttal is Bereczki nélkül álltak asztalhoz. A Herczku Imre és Rubin Gábor vezette szomódiaknak 6-10 után még sikerült kozmetikázni az eredményen, de valós győzelmi esélyük nem volt.

TASE – Ács 2   15-3

A listavezető egy pillanatra sem engedte elfeledtetni, hogy komolyan gondolja a bajnokság megnyerését. A vendégek becsületesen küzdöttek, de szorossá sem tudták tenni a mérkőzést.

Máriahalom – Eternit   5-13

Czapék bejelentkeztek az érmekért folyó küzdelembe, s ennek megfelelően magabiztosan abszolválták a máriahalmi kirándulást. A kirvai fiataloknak ezúttal sem ízlett a nyergesiek fűzős játéka. Tóth Paliék üzentek a riválisoknak, hogy komolyan kell számolni velük a végelszámolásnál!