MEGYE I. OSZTÁLY   –  6. FORDULÓ  ÖSSZEFOGLALÓ

2012.10.15-10.21.

…és már el is telt egy hét….  🙂   Újabb összefoglaló.  Ez a forduló a „kötelező győzelmek” fordulója volt, néhány kisebb-nagyobb meglepetéssel….

 ATC TOKOD  –  SZOMÓD SE                        12  :  6

Csak ismételni tudnám magam……

Prágai:4, Ressszer: 3, Turbucz: 2, Krevicz:2,  Págai-Resszer páros

Herczku i.: 3, Herczku É.: 2, Passa: 0, Steiner:0  Herczku-Herczku páros

ESZTERGOM ASE II. – ETERNIT SE                              18 : 0

Az Eterniti legénység a „zászlós hajójuk”  nélkül  „úszott” le a Dunán Esztergomba, majd egy méretes zakóval távozott…. Első ránézésre a mérkőzéslap alapján egy nagyon sima mérkőzés lehetett.  De azért biztos mindenki megvívta a maga csatáját. Bognár ellen Pataky és Sánta is majdnem meglepetést okozott, de csak majdnem…  Nem elkeseredni! Ahogy a sorsolást nézem mint a tabella elején, mint pedig a végén található csapatoknak most jönnek az igazi rangadók!!!

Makovics T.: 4, Horváth:4, Petkó:4,  Bognár:4   Makovics-Horváth  és a Bognár-Petkó páros

Mátyás:0,  Pap:0, Pataky:0, Sánta: 0

 

TATAI AC II. – EDUTUS FŐISKOLA DSK                        16  : 2

A párosok után még bármi lehetett volna.  Az első kör után még talán… De a második körben már eldőlt a mérkőzés.  A mérkőzés forduló pontja szerintem ott volt amikor Dániel Vera 3:0-ra legyőzte Széles Gabit aki nem csak az ellenféllel, de önmagával és az „elemekkel” is küzdött a mai napon.  Nincs ekkora különbség a két csapat között, de ezen a napon, ott és akkor így alakult.  A TAC csapata egységesen küzdött és nagyon akarta a győzelmet /győzelmeket /  az utolsó mérkőzésig.   Vezérszázezredes Sanyi bának nem sikerült  a születésnapját 4 partival megünnepelni, de így legalább a következőkre tartalékol!   Ezúton is szeretnék boldog 63. születésnapot kívánni!  🙂 

Dániel: 4, Licul: 4, PósfaI:4, Szombathy:3,  Licul-Szombath páros

Baloghy: 1, Dr. Henkey:0, Solymos: 0, Széles:0,   Széles – Dr. Henkey páros

VÉRTESSZŐLŐS  SE I.   –  DOROG SE                            10  :  8

„Könnyebbnek indult, szoros lett a vége. Kellett László személyében az erősítés, bár többet vártunk Tőle.”

Kovács Csaba

Hát igen, most majdnem kevés volt a „biztos” nyolc+páros és a meglepetés hátsóemberek partijai. Igaz, hogy a nyert mérkőzések a meccslap alapján simák voltak a vesztett meccsek szintén, de gondolom izgalom azért volt… Meglepetés a Brinkusz-Vojtek páros szoros győzelme.

Kovács F.:4, Kovács Cs.:4, László S.: 1, Zachara: 0, Kovács-Berke páros

Brinkusz:2, Vojtek:2, Göb: 2, Kara:1, Brinkusz – Vojtek páros

ÁCS KINIZSI SC  –   LEÁNYVÁR SE I.              14  :  4

 

A vendégek a Tokod elleni fiaskót szerették volna kiköszörülni Ácson.  Hiába utaztak… Savanyú volt az ácsi cukor…  Igaz a mérkőzés nem nélkülözte az izgalmakat. A vendégek  öt 3/2-es mérkőzést buktak… Ez sok-k volt számukra…  Pedig jól indult vendég szemszögből  a mérkőzés.  Mind a két párost  nyerték, de ezek után már csak a csapat „öregje”  tudott két meccset nyerni.

Ulrich: 4, Szalóki:4, Juhász: 3, Czinkóczi: 1, Szigeti: 2

Szikora B: 2,  Szikora B. – Szikora K. és a Jókai – Szikora M. párosok

TATABÁNYAI ATE SE II.  –  KISBÉR VÁLLALKOZÓK SE              9  :  9

 

A forduló meglepetése és a forduló TIPPONG  gyilkosa címet is kiérdemelhetné ez a mérkőzés.

Meglepetésekben a mérkőzésen sem volt hiány. Már az összeállítás is váratlan  volt. Nem lehet tudni, hogy a TASE csapata éppen ki ellen, hogy áll ki.  Francsics Tamás „aktivizálása” új/régi színfolt lehet a  megye pingpongos életében.  A fiatalok pedig élezik a  karmokat…  🙂    A hazaiak 1 pontját most Francsics Tamás két 3/2-es partija hozta meg,  de természetesen kellett Mészáros martin 3/2-es meccse is Andrási ellen, és hogy Balázs-Rauch páros bukják a párost. A mérkőzés lap alapján megérdemelt a döntetlen, de gondolom a két fél egy kicsit másképpen vélekedik….  🙂

Bánfalvi:3, Francsics: 2, Tarnóczi:2, Mészáros: 1,    Bánfalvi-Francsics páros

Balázs:4, Rauch: 2, Andrási: 1, Rakó: 1  Rakó-Baksa páros

Pósfai Zsolt

2012.10.28.