MEGYE I. OSZTÁLY   –  I. FORDULÓ

2012.09.03-.09.09.

Elkezdődött a 2012-2013-as bajnoki  szezon.

Nem mondhatni, hogy nem történt semmi a csapatok háza táján a nyár folyamán.  Új csapatok,  friss átigazolások, régen eltűnt új emberek. Érdekesnek ígérkezik a bajnokság.

Ebben a szezonban is megpróbálom egy kis „szöveges elemzéssel”  áttekinteni a forduló mérkőzéseit. Várom a csapatok írásait! Aki nem küld  az az én „tollam hegyére van bízva….”   🙂

ATC TOKOD – TATABÁNYAI ATE SE II.    16:2

Nem, nem tévedés ez nem egy NB III-as mérkőzés … Prágaiék úgy gondolták ebben az évben egy kicsit levezetnek…. 🙂 és felidézik a megyei éveket.  Rögtön az igen meggyengült TASE II.  csapatával kezdtek, ahol a nagy eligazolási láz után „csak”  Bánfalvi Peti maradt a régi csapatból. Na itt egy kicsit megállnék…. Minden elismerésem a Petié!!!  Bízom benne, hogy az évek és azok a gyerekek akikkel foglalkozik  Őt igazolják majd!  A mérkőzés eredménye nem nagyon lehetett kétséges. A kérdés az volt hogy a Tokod új igazolásai hogyan mutatkoznak be. Mind Turbucz, mind Hégli hozták a kötelező  három partit. Azt hiszem  senkinek nem lesz könnyű dolga ez ellen a „megyei” Tokod ellen….

ESZTERGOM ASE II.  –  ÁCS KINIZSI SC      9 : 9

Az Ácsiak egész nyáron „gyúrtak”…. Az eredmény két csapatból egy…. de az összeállt mint a LIPÓTI PÉK KENYERE!  🙂  Szalókiék igen csak  tartalékosan érkeztek Esztergomba.  Szerintem bőven kiegyeztek volna egy kisebb zakóval a mérkőzés elején.  De aztán!  Ulrich úgy húzta a csapatot mint Fehér Bandi bá az ekét a traktorral!  🙂   Négy partija magáért beszél. A beugró emberek is hoztak egy-egy  kötelezőt.  Szalóki Peti  két partija pont elég volt a döntetlenhez.  Az esztergomi csapatból hiányzott az eligazolt Molnár, és az „Ottó” sem volt bekalkulálva… 

TATAI AC II.  –  KISBÉR VÁLLALKOZÓK SE      13 : 5

A TAC-nak nem csak a nevében  történtek változások a nyár folyamán és a bajnokság elején.  A TAC I. NB III-ban szerepel,  míg a II.-es csapat a Megye I. osztályban  üti a lasztit, teljesen új összetételben.  A TAS-étól érkezett egy „fiatal tatai titán” aki egyből  oszlopos tagja is lett a csapatnak. Edzésmunkája kiemelkedő csak az ütőfogásával vannak gondok….  🙂   A Dániel – Pósfai  vegyes pár idén egy osztállyal feljebb bizonyíthat. Egy valami állandó de a csapatban., de az GIGÁNYI…  🙂    Tehát egy teljesen új csapat várta az igen csak összeszokott Kisbérieket.   Némi hazai „lámpaláz” után azért beindult a  tatai henger – öt döccenővel… Ebből négyet / ki más…  🙂  / Balázs Ottó miatt kellet elviselni…  Nem hinném hogy az Ottó idén  akár egyszer is lesz „ottó”…

VÉRTESSZŐLŐS SE I.  –  LEÁNYVÁR SE I.          6  :  12

A VSE úgy adta ezt a két pontot oda a Leányvári ifjaknak, mintha a fogát húzták volna…  És ez most nem képletes…  Hatalmas balszerencse, hogy a mérkőzésre készülő Kovács Feri a pingpong asztal helyett a fogorvosi székben kötött ki és így nem tudta vállalni a mérkőzést. Ezzel hatalmas esély nyílt a vendégek előtt a pontszerzésre, amivel ők éltek is. Nem sok csapat mondhatja majd el szerintem a bajnokság végén, hogy Vértesszőlősön 12 partit nyert….  Kovács Csaba négyet nyert de az kevés volt. Igaz a léc még igy is „rezgett” , mert a Szikora család négy  3:2-es partit húzott be ami akár fordítva is lehetett volna…. És akkor  10:8…. 

DOROG – SZOMÓD      14 :  4

A két csapat háza tájékán nem sok változás történt a nyáron.  Szomódon minden a régi, Dorogon viszont  Hégli eligazolása után új ember után kellett nézni. A friss igazolás Vojtek János, aki már egy pár megyei csapatban megfordult az évek során, de most pár év  kihagyás után ö a szezon nagy visszatérője. Mindezt egyből 4 partival!  A hazaiak győzelme egy percig sem forgott veszélyben, csak a győzelem aránya volt a kérdéses.

EDUTUS FŐISKOLA DSK –  ETERNIT SE     13 : 5

A legnagyobb változás talán a nyergesi  csapatnál történt a nyár folyamán.  Az I. osztályú csapat szinte teljesen a másod osztályú csapatból épül fel + az elnyűhetetlen Czap  Zoli és az ő fonákja…  🙂   A „kis” Czap tanul /jól teszi!  🙂   / Sebők Pista bá pihen,  Tóth Pali pedig  az Esztergom  NB II-es csapatát erősíti.  Sánta Feriék kemény fába vágták a fejszéjüket , bízom benne, hogy  lesz elég kitartásuk és kedvük ehhez az évhez, amely során sok tapasztalatra / és zakóra …  🙂  / tehetnek szert.  A csak nevében más MÜTF  nem bízta a véletlenre a találkozó kimenetelét és a legerősebb ötös fogattal várták a vendégeket. Dr. Henkeynek köszönhetően  / csere ként szállt be / a KEM-ATSZ  tabellakezelője  / köszi Baloghy Peti!!!! / is jól vizsgázott ezen a mérkőzésen – csere játékos eredményének kezelése   /infók a mérkőzéslapon/.   A vendégeknél  Czap négy partija + a páros  ki is merítette a megnyerhető mérkőzések számát…   A hazaiak egységes csapatot alkotva húzták be a két pontot.

Pósfai Zsolt

2012.09.11.