A B liga 9-dik forduló összefoglalója

Ebben az etapban a bajnokság első 6 csapata egymás ellen játszott és érdekes jó derbik voltak.

Tardos I–Ács II  9 : 9

Óriási küzdelem és hatalmas meglepetések jellemezték ezt a meccset. Kezdjük talán azzal, hogy a fiatal tehetség Mészáros Peti lelőtte az asztalról a jóval rutinosabb ácsiakat. A rettegett ütőjű Adamik Gyuri egy meccset nyert. A Csabánék mind a ketten nyertek a szintén nem egyszerű stílusú Juhász Gabi ellen. A vendégeknél Fehér Bandi és a csuszakirály Vurovecz Józsi vitézkedett és tartotta a lelket a gárdában. Még említést érdemel a Bolla Imre két győzelme is. Jó reklám volt a kedvenc sportunknak ez a derbi.

Vértesszőlős I–Pilismarót  10 : 8

A két megnyert páros után senki nem gondolta, hogy ilyen szoros lesz a meccs végkifejlete.  Sajnálhatjuk, hogy az egyik párost szoros meccsen elbuktuk. A hazaiak 3-.4 embere nem találta a nyerő ütőjét és minden alkalommal csak gratulálhattak a győztes ellenfélnek. Különösen a Szilveszter (remélem nem sértődsz meg) aki nyert szetteket illetve meccset bukott el érthetetlen módon nagy előnyökről. A két Kovács más kategóriát képvisel mint mi és esélyünk sem volt ellenük.

Mogyorósbánya–Tata II  10 : 8

A tartalékos vendégek nagyon megszorongatták a hazaiakat. A Barina Misi–Matisz Feri által vezetett hazaiak ha nehezen is de otthon tartották a két pontot. A vendégek Vera illetve az ifjú tehetség Szakács Peti jó játékával próbáltak tisztes eredményt elérni a bánya táróban. A Trencsényi Tibi csak egy csille szenet tudott kitermelni ezen a napon.

Vértesszőlős II–Eternit II  2 : 16

Nem sok babér termett a hazai fakó csapatnak a vendégekkel szemben. A palások úgy látszik végre elhitték, hogy tudnak meccset nyerni. Ebben egyedül az Udvardi András próbálta megakadályozni Őket. Ennél a csapat sportnál ez kevés és így simán nyertek a vendégek visszaélve a vendégjoggal.

Tardos II–Annavölgy 2 : 16

Csak Korencsi Gyurin múlt, hogy a vendégek nem nullra nyerték a csatát.  Ezen az estén csak neki sikerült nyerni az egyre acélosabb vendégek ellen. Úgy látszik a hazaiak nem hitték el, hogy tudnak játszani és nem akartak visszaélni a házigazdák kötelező vendégszeretetével.

A 7. fordulóból elmaradt rangadó is ekkor került lejátszásra.

Pilismarót–Mogyorósbánya  12 : 6

A két csapat sok évtizedes barátság ellenére is mindig presztízs csatákat vív egymással a zöld asztal mellett. A tartalékos vendégek a 1-1 páros után még bíztak a jobb eredményben. A sokszor hullámzó teljesítményt nyújtó hazaiak most egy teljesen egységes csapatot alkotva simán nyerték az örök rangadót. A négy meccset nyerő Barina Misi próbálta a lelket tartani a bányász legényekben, de ma a többiek gyengén fejtették a szenet.  A Karkó Ernő betlizett és győzelem nélkül tért haza ami kisebb meglepetés. A fehér asztal mellett a csapatok megegyeztek a döntetlenben.

Volenszky István