Az NB III. Közép csoportjának rangadójáról Saláta Ferenc (TASE) beszámolóját olvashatjátok:

Üdvözlet Mindenkinek!

Érdekes összecsapás volt a mai. Az ezüstéremre pályázó királyvárosiak, nagy reményekkel  várták a mai fordulót, szerettek volna ponttal (esetleg pontokkal ) távozni. A mi célunk egyértelműen az volt, hogy „kisiklassuk” az egomi gyorsvonatot, mely eddig elképesztő sebességgel repesztett.

Nos mindkét csapat a legjobb összeállításban lépett az asztalokhoz. A párosok csatája nekünk sikerült, Müller Gyurival simán hoztuk a mérkőzést Petkovics, és Makovics Zoli ellen, és Illésék is nyertek a múlt héten nagyon jól játszó Kasza-Aszódi kettős ellen 3:1-re, de a mérkőzés folyamán 9 mérkőzéslabdát hárítottak a vendégek. 2:0

Az első kör ismét a mi szárnyalásunkat hozta. Csak Balu kapott ki a Szódától simán, a többi mérkőzést behúztuk, így megléptünk 5:1-re.

A második kör elején egy nagy adok-kapok csatában múltam felül Aszódit: 2:2-ig fantasztikus sülések felváltva, aztán a döntő szettben felőröltem Szódát. Sajnos ekkor elfogyott a TASE tudomány, illetve szabad szemaforoktól hemzsegő pályára értek a királyvárosiak, és meg sem álltak 6:5-ig. Például Kasza Endre fantasztikus játékkal, és összpontosítással nyert ellenem. 7:6-os állásnál Müller nyert Aszódi ellen, aki a mérkőzés alatt több alkalommal az ütőjét hibáztatta, aminek az lett a vége hogy egyrészt Gyurink győzedelmeskedett, másrészt Aszódi sporttárs több jól irányzott „gyomrost” küldött a játékszerére, melynek KO lett a vége (a fa  kettétört ). 8:6

A 4. kör elején magabiztosan nyertem a Petkovics Barni ellen, ekkor már biztos volt a döntetlen, de a két „fiatal” ismét nem volt a helyzet magaslatán, így 9:8-nál Müller  Kasza ellen szállt harcba a győzelemért. Bár döntő szettben, de sikerült az Egom mozdonyát lefékezni, és megállítani.

A vendégeknél ma egyértelműen Makovics Zoli vitte a pálmát, fantasztikus droppjaival megérdemelten nyert 3 mérkőzést. Aszódi leginkább az összpontosításban volt egy picit gyenge a mai napon, látszott rajta hogy nem tudott a héten készülni a mérkőzésre. Kasza Endre szintén jól játszott, néha talán nagyon is akart, de például a Müller elleni tenyeres háló melletti „gurijára” sokáig emlékezni fogok. Petkovics Barni akart, küzdött, szinte felszántotta a pályát, de ez ma csak egy partira volt elegendő.

Nálunk ma a veteránok vitték a prímet. Müller Gyuri végig ragyogóan, és nagy kedvvel játszott, szerintem ma Ő volt a legnagyobb “vonattérítő” !  Én is kivettem a részem derekasan a győzelemből, de az Endre nagyon elbánt velem. Illés az elején „sorsdöntő” mérkőzést nyert, aztán valahogy sikerült átszállnia egy teljesen más irányba menő vonatra…sajnos a döntő pillanatokban sehogy sem akartak neki összejönni a dolgok. Balu az elején sehogy sem kapta el a fonalat, de azért csak behúzott egy győzelmet.

Mindent összevetve:  látványos labdamenetekben gazdag, a végletekig kiélezett mérkőzésen dőlt el a 2 pont sorsa. Ez a mérkőzés valóban méltó volt a két dobogós csapat csatájához.

Győzelmek:

TASE: Illés-Szűcs páros, Müller-Saláta páros, Müller Gy 3, Saláta F 3, Szűcs B 1, Illés R 1,

Esztergom: Makovics Z 3, Kasza E 2, Aszódi Z 2, Petkovics B1,

Üdv:

Salaf