A megszünt TASE által kitalált, és 2012-óta a Vértesszőlős SE által rendezett Mákos Bejgli Kupa egyre népszerűbb a megyei asztalitenisz szakosztályok körében. Ami a kezdetekkor csak egy kis ünnepek közötti „bulizos“ pinpongnak indult az mára 18 egyesület 71 játékosának nyújtott komoly megmérettetést.

A megyei III. osztálytól az NB-III-ig meghírdetett versenyen 9 asztalon 3 versenyszámban folytak a küzdelmek. 2 versenyszám DC rendszerben zajlott.

A „kicsiknél“ a megye II-III-ban játszók rendkívül izgalmas csatákban döntöttek a helyezésekről. Némi meglepetésre ( nem a játék alapján) a Generál két csapata játszotta a döntőt.

A két csapatküzdelem között a szervezők egy meglepetés számot hírdettek meg, ami azt jelentette, hogy a teljes mezőny együtt versenyzett. Azért, hogy az esélyek egyformák legyenek osztályonként 2 pont előny kellett adni.

Ebből aztán bőven akadtak meglepetések: Berke Gyula legyőzte Szakál Bélát, de Schrammel Cintia „áldozatai között volt többek között Illés Roland, Aszódi Zsolt.

A döntőt Kovács Milán (Generál) nyerte meg Schrammel Cintia (Annavölgy) ellen.

A megyei I. osztály és az NB-III versenyét a Szikora fivérek nagyszerű játéka jellemezte. A döntőben az Aszódi – Szikora Bence dági csapat magabiztosan bizonyult jobbnak a Szikora Márton (Esztergom) – Szikora Kristóf ( Leányvár) csapatánál.

A kupákat és az érmeket a KEM-ATSZ ajánlotta fel a helyezetteknek.

Eredmények:

Megye II-III DC csapat:

  1. Generál II. Demény Zsolt-Kovács Milán
  2. Generál III. Jávorszky Csaba-Hoffmann Péter
  3. Vértesszőlős I. Kurucsai László-Zachara Szilveszter

Etyek Lénárt Bálint-Szabó Barnabás

Megye I.-NB-III. DC csapat:

  1. Dág I. Aszódi Zsolt-Szikora Bence
  2. Esztergom-Leányvár Szikora Marcell-Szikora Kristóf
  3. Vértesszőlős II. Illés Roland-Saláta Viktor

Szár I. Sátori Róbert-Csiri-Kis Ferenc

Összevont egyéni:

  1. Kovács Milán Generál
  2. Schrammer Cintia Annavölgy
  3. Szikora Márton Esztergom
  4. Aszódi Zsolt Dág

Kovács Csaba
(Fotók: FACEBOOK)