Az I. o. országos ranglistaversenyről Nagy Csaba (TASE) tudósítását olvashatjátok:

Évek óta nem tapasztalt óriási létszám, 86 versenyző jelentkezett a versenyre. Megyénket a TASE két játékosa Nagy Dániel és Magai Rómeó képviselte.

Páros:

A fiúk a főtáblán kezdtek és első körben a bejátszásból feljutó Vass Mihály- Both Levente (Malév SC) párossal játszottak. A vártnál nagyobb csatában 3:2-re sikeredett a 16 közé jutás. A sorsolás nem volt túl szerencsés, hiszen a második körben a későbbi ezüstérmes Sabján Gergely-Balogh Erik párost kapták, akik papír forma szerint hozták is a 3:0-át.

Egyéni:

A versenybíróságot is megzavarta egy kicsit az indulók nagy létszáma és a négy szerb versenyző. Rómeó csoportjában harmadikként szerepelt az a Nagy Martin, akinek a ranglista szerint csoportelsőnek kellett volna lennie. Reklamáció után új csoportbeosztás történt, ami nem sok jót hozott, hiszen Rómeó csoportjában harmadikként megkapta az egyik szerb játékost.

A ranglista 20. Kramarics Gergő és a kiváló szerb játékos ellen nem sikerült a bravúr és mivel ebben a csoportban csak hárman voltak, így a pontszerzés sem. (Az új versenyszabály szerint a 32-es főtáblán 16 helyett csak 8 fő van kiemelve.)

Dani csoportelsőként két nagyon gyenge játékost kapott, akiket simán vert 3:0-ra. Az új szabály (és a külföldi versenyzők indulásának) hátránya, hogy az itt 2 pontot szerző csoport másodikat szerintem Rómeó is simán verte volna 3:0-ra. (Mindezt nem azért írom, hogy igazoljam Rómeó bizonyítványát, hanem azért, hogy a jelenlegi szabályok hibáira felhívjam a figyelmet, és szeretném is, ha megyei szinten beszélnénk róla.)

Dani a főtáblán a védő, mezőtúri Tóth Norbit kapta, akit a mérkőzést vezető bíró szerint „okosan és látványosan” vert 4:0-ra. A nyolc közé jutásért a BVSC-s,  NB I-es csapattag, ranglista 5. helyezett Kovács Sebi volt az ellenfél, és bár Dani szettet rabolt – és a 4. szettben kétszer is szett labdája volt -, a bravúr most elmaradt. A kiérdemelt 8 ranglista ponttal Dani valószínűleg stabilizálta a serdülő országos ranglistán a 15. helyét.