Komárom-Esztergom Megyei Asztalitenisz Szövetség

A Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetségek Szövetségének és  a       Közép-Dunántúli régió tagja ( Tatabánya Fő tér 4.)

VERSENYKIÍRÁS

Komárom-Esztergom megyei Asztalitenisz Utánpótlás Csapatbajnokság

2012/2013

1./ A 2012/2013 évi UP. CSB.  a nevezések számától fűggően12 csapat esetén egy osztályban, 12 csapatnál nagyobb számú nevezés esetén két osztályban kerül lebonyolításra.  Az esetleges első osztályba vagy második osztályba  való besorolás az előző évi UP. CSB. végeredménye alapján történik.

2./ A csapatok besorolása, az őszi fordulók időpontja és a helyszínek kijelölése az őszi szezon előtt tartott kibővített elnökségi ülésen – a nevezések alapján – történik meg. Itt dől el az esetleges visszalépések, az alacsonyabb osztályba nevezés, valamint a osztályok lehetőség szerinti egyenlő létszámának az elérése miatt szükséges helybetöltő mérkőzések helyszínének a kijelölése is.

3./ A bajnokság lebonyolítása a kijelölések után 3 őszi és 3 tavaszi fordulóban történik meg.

4./ A csapatbajnokságon a DC rendszerű csapatmérkőzéseket végig kell játszani, azaz mind az öt mérkőzés lejátszásra kerül!

5./ Amennyiben egy szakosztálynak több csapata is indul, akkor az alacsonyabb besorolású csapatból felfelé is lehet játszatni a játékosokat. Ezt a MOATSZ csapatbajnokságokra vonatkozó versenyszabályainak a betartásával  lehet megtenni. Az  első osztályban lejátszott 5 mérkőzés után, a játékos többet már nem szerepelhet a második osztályban szereplő másik szakosztályi csapatban. Azonos osztályban játszó szakosztályi csapatok esetén, ha egy mérkőzést játszott a játékos az egyik csapatban, akkor már a csak ebben a csapatban játszhat a bajnoki évben.

6./ A bajnoki év végén a CSB. szerzett egyéni győzelmek alapján egyéni UP. ranglista készül.

7./ Az UP. korcsoportokban a korosztályváltás 2013. január 01. történik, ezért 2012. december 31-ig az 1994.-ben és azután születettek játszhatnak.

2013-ban már csak az 1995. január 01. után született játékosok játszhatnak az UP. CSB.-n.

8./ Azt a csapatot,  amelyik kétszer nem jelenik meg a fordulók helyszínén, ki kell zárni a bajnokságból.

9./ Az UP. csapatbajnokságban a játékosok csak szakosztályi igazolással és a hozzátartozó érvényes sportorvosi engedéllyel, valamint regisztrációs kártyával és az ahhoz tartozó háziorvosi engedéllyel versenyezhetnek.

Az itt nem szabályozott kérdésekben a MOATSZ verseny és játékszabályai, valamint a MOATSZ 2012/2013 évi NB.-s csapatbajnoki versenykiírása a mérvadó!

Tata, 2012. július 18.

Takács Jenő sk.

Lukács Csaba sk.