A verseny helyszíne és ideje: Dág Sportcsarnok – Arany János utca  – foci pálya
2017. 06. 17. (vasárnap) 9.00 órától, bemelegítésre van lehetőség 8.00-tól.

Versenybíróság: Pósfai Zsolt, Bánffy Domokos

A verseny résztvevői: A megyei 2. és a 3. osztály egyéni ranglistájának első 12 játékosa (illetve a soron következők, mint tartalékok)

A verseny lebonyolítása:

A sorsolást a TOP-12 Bajnokság versenybírósága végzi. A játékosokat a ranglista sorrendjének megfelelően két hatfős csoportba sorolják úgy, hogy a ranglista 1-2. helyezettje kerül a két csoport élére, a 3-4., az 5-6., a 7-8., a 9- 10., a 11-12. helyezetteket páronként kell a két csoportba sorsolni. A csoportokba sorsolást az egyesületi hovatartozás nem befolyásolja.
A mérkőzések 3 nyert játszmáig tartanak.
A bajnokság első szakaszában a csoportokon belül körmérkőzést vívnak a résztvevők úgy, hogy lehetőség szerint az azonos egyesületbeliek játsszanak először egymás ellen. A csoportokon belüli helyezéseket a győzelmek száma határozza meg. Egyenlő számú győzelmet elért versenyzők között a sorrendet az egymás ellen elért eredmény határozza meg, győzelem-játszmaarány-poénarány sorrendben. Annak a résztvevőnek az eredményét lehet értékelni, aki a mérkőzéseknek több mint a felét mérkőzés kihagyása nélkül lejátszotta (befejezte). A további, le nem játszott mérkőzéseket a legnagyobb arányban az ellenfél javára kell írni. Amennyiben egy résztvevő valamely mérkőzésen nem áll ki, vagy azt közben feladja, úgy valamennyi további mérkőzését feladottnak kell tekinteni. A nem értékelhető eredményű résztvevőnek a korábban elért eredményeit meg kell semmisíteni. Nem folytathatja a versenyt az a versenyző, aki továbbjutó helyen végzett (1., 2.), de valamelyik mérkőzése feladására kényszerült.
A csoportmérkőzések lejátszása után az A-csoport első helyezettje a B-csoport második helyezettjével, az A-csoport második helyezettje a B-csoport első helyezettjével játssza az elődöntőt. A két győztes játssza a döntőt. A két vesztes a 3. helyért játszik. További sorrend: a két csoport 3. helyezettje az 5., a két csoport 4. helyezettje a 7., a két csoport 5. helyezettje a 9., a két csoport 6. helyezettje a 11. helyért küzdhet meg.
Mérkőzéslabda: Joola Flash
A versenyszámok 1. helyezettjei kupa és érem, 2-3. helyezettjei éremdíjazásban részesülnek.

Egyéb:

Az öltözőben hagyott értékekért a rendezőség felelősséget nem vállal
A versenykiírásban nem érintett kérdésekben a MOATSZ verseny és játékszabályai az irányadóak.
2018. június 11.          Komárom – Esztergom Megyei Asztalitenisz Szövetség Elnöksége