I. Öreg-tó Kupa Senior Nemzetközi Asztalitenisz DC verseny Tatán

Április utolsó szombatján került megrendezésre a tatai csapat csarnokában az Öreg-tó Kupa elnevezésű senior nemzetközi meghívásos csapatverseny, amelyre nyolc Komárom-Esztergom megyei csapat mellett három felvidéki és egy vajdasági magyar csapat fogadta el a meghívást. A házigazdák célja a sportbarátság ápolása mellett egy rangos senior torna alapítása is szerepelt, amelyet évente rendeznének meg a vizek városában. Már a verseny kezdetén kiderült, hogy mindkét cél hamar teljesülni fog, hiszen a sportszerű légkörben zajló mérkőzéseken magas színvonalú, izgalmas csatákban dőltek el a mérkőzések. A verseny erősségére jellemző, hogy a magyar extra ligát is megjárt, a senior ranglista verseny győztes és az egykori magyar bajnok mellett Szlovákiából is komoly eredményekkel rendelkező, ma is aktív játékosok érkeztek. Csak néhány név az indulók közül: Imecs Ernő, Váli Zsolt, Saláta Ferenc, Takács Jenő, a határon túlról Moravecz Ludo, Varga Alexander.

"Repül a nehéz kő, ki tudja hol áll meg..."

A csoportmérkőzések után valamennyi helyezés sorsát az asztalok mellett döntötték el a résztvevők, így a maratonira sikerült versenyt este tíz óra után tudták ünnepélyes eredményhirdetéssel lezárni.  Az öt-öt csapatmérkőzés – amelyek Davis Kupa rendszerben zajlottak –  során a technikai tudás, a taktika mellett az erőnlét és a szerencse is szerepet játszott a végső sorrend eldöntésében. Minden egyes szettért óriási küzdelem folyt, a veteránok nem adtak egyetlen pontot sem könnyen vetélytársaiknak. Szerencsére a pengeváltások csak a játéktéren voltak jellemzőek és a büfé frissítői minden feszültséget hamar feloldottak.

Terülj, terülj asztalkám!

A szervező Tatai Honvéd Atlétikai Club komoly segítséget kapott Tata város Önkormányzatától, a Vita Sütő KFT.-től és révkomáromi támogatóktól is ahhoz, hogy remek körülményeket és baráti hangulatot teremtsen a torna során. Az idei verseny tapasztalatait felhasználva jövőre is tervezi az esemény megrendezését az Öreg-tó partján. A tataiak igyekeztek mindent megtenni, hogy jó házigazdák legyenek, és a vendégek ne üres kézzel távozzanak, de a végső győzelmet és a vándor kupát nem engedték ki a kezükből.

Baji Cuvee a barátság itala

A Takács Jenő – Lukács Csaba alkotta THAC I. csapata veretlenül szerezte meg a győzelmet ebben a rangos mezőnyben.

Kisember nagy kupával

A fáradt, de jókedvű játékosok kellemes hangulatú és finom vacsorával zárták a napot és a viszontlátás reményében búcsúztak el egymástól.

Estebéd...

Végeredmény:

 1. Tatai Honvéd AC I. ( Takács Jenő, Lukács Csaba )
 2. PK Komarno I. ( Moravecz Ludo, Olláry Róbert, Varga Alexander I. )
 3. Tokod – Eternit ( Váli Zsolt, Czap Zoltán )
 4. PK Komarno II. ( Bánfalvi Ferenc, Gálik András, Vankó Béla )
 5. Tatabányai Bányász ( Imecs Ernő, Kovács Csaba, Müller György )
 6. Zsitvabesenyő/Besenov ( Hajdú Ferenc, Rausch Ferenc, Varga Alexander II. )
 7. Tatabányai ATE SE ( Saláta Ferenc, Bánfalvy Péter, Szombathy Sándor )
 8. Magyarkanizsa/Kanija ( Ivanovic Alexander, Saghmeister Antal )
 9. Tatai Honvéd AC II. ( Licul László, Pósfai Zsolt, Senkál Lajos )
 10. Dorog SE ( Göb Sándor, Kara Tibor )
 11. Tatai Honvéd AC Női csapata ( Bíró Gabriella, Dániel Veronika, Dávidházi Piroska )
 12. Tardos Hegylakók ( Adamik György, Korencsi György, Trencsényi Tibor )

A legszebb csapat és a díjátadók

A kupáról készült valamennyi kép megtekinthető az alábbi weboldalon:

https://plus.google.com/u/0/photos/113556954150508315537/albums/5736865973295765713