A Tatai Honvéd AC Asztalitenisz szakosztályának újjáalakulása óta először adott otthont egyéni versenynek. A MOATSZ Közép- Dunántúli régió vezetésével közösen a régióhoz tartozó három megye ifjúsági fiú versenyzőit invitálta a vizek városába, amely meghívást végül 7 egyesület 21 versenyzője fogadott el. Sajnos a Fejér megyei szövetség rászervezett erre az időpontra, míg a meghívott szlovákiai játékosok nem tudták vállalni ezúttal a versenyzést.

Harcra készen

A bemelegítést kiváló körülmények között, öt asztalon kezdte meg a mezőny, s már ekkor látszott, hogy remek színvonalú versenyre van kilátás. Volt az nevezettek között serdülő válogatott kerettag, NB III-as felnőtt csapattag is, de kiélezett küzdelmet ígért az a tény is, hogy 7 játékos rendelkezett országos korosztályos ranglista helyezéssel.

A bemelegítés képei 1. ( Zenyik - SPAR SE és Szűcs - THAC )

A bemelegítés képei 2. ( Mészáros -Tardos és Jókai - Leányvár )

A bemelegítés képei 3. ( A legfiatalabb induló: Balogh Máté - THAC )

A bemelegítés képei 4. ( Gyöngyösi Soma - THAC és Wiszt Péter - SPAR SE - takarva )

A bemelegítés képei 5. ( Balogh Roland - THAC )

Kilenc órakor  – a pontosság a királyok udvariassága! – felsorakozott a mezőny és megkezdődött a megnyitó, amelyet a versenyzők és kísérőik is feszült figyelemmel hallgattak.

A mezőny egyik fele

A mezőny másik fele

A kicsi, de acélos Veszprém megyei küldöttség

A jó megnyitó ismérvei: pontos és rövid!

A lebonyolítási rend és a csoportok ismertetése után megkezdődtek a páros mérkőzések. Az 1. csoportban a Barassó – Zenyik “vegyes páros” nem tudta megszorítani a Kramarics – Csóka kettőst, de továbbjutásuk a második helyen nem forgott veszélyben.

Útban a döntő felé

A 2. csoportban a leányvári Szikora-testvérek ( Márton és Kristóf ) legyőzték az esélyesebb Kramarics P. -Tarnóczi ( Veszprémi RSE – TASE ) párost és a csoportgyőztes TASE-s Nagy – Magai páros mögött bemasíroztak az elődöntőbe.  A döntőbe jutásért lejátszott mérkőzéseken a meggyőzőbb játékot nyújtó Kramarics G. – Csóka B. valamint a Nagy – Magai párosok jutottak, ahol nap legizgalmasabb és leglátványosabb mérkőzésén a tatabányai egység diadalmaskodott 3-2 arányban, “itthon” tartva a párosoknak járó győzelmi serleget. A maratoni hosszúságú, látványos mérkőzésen a párosokat kísérő szakmai stáb is alaposan kivette részét a küzdelemből és remek tanácsokkal segítették tanítványaikat a mesterek!

Készül a Blitzkrieg-terve!

Munkában a Defensive coordinátor!

Ez a mérkőzés valamennyi jelenlévő ínyenc elismerését kiváltotta. Szerencsére a megszokott szülői gárda mellett több, NB-s és megyei játékos is tiszteletét tette a nap folyamán és érdeklődve figyelte a jövő nagy riválisait.

Hogyan neveljünk a B ligából sztárokat?!

A minap még én is így fickándoztam!

Haditanács

" Már vénülő kezemmel..."

Az egyéni küzdelmek is remek mérkőzéseket hoztak. A csoportmérkőzések után a csoport első mellé a szerencse – sorsolás – navigálta a csoport másodikokat. Meglepetés nem történt, így a legjobb négy közé a legmagasabban rangsorolt versenyzők jutottak: Kramarics G. Nagy D. Barassó M. és Magai R.

Harcban a döntőért ( Barassó Máté - THAC )

Az elődöntőben aztán – kisebb meglepetésre – Magai legyőzte a thacos Barassót és megérdemelten jutott a döntőbe, ahol a Nagyot legyőző serdülő válogatott kerettag Kramarics várt rá.

" A vadász ül hosszú, méla lesben..." ( Nagy Dániel - TASE )

A döntőben a papírforma igazolódott, ahol Magai időnként megrángatta az oroszlán bajszát, de ezúttal fejet kellett hajtania a nagyobb tudás előtt. Kramarics Gergő pedig gyorsan revansot vett a páros döntő elvesztéséért és megérdemelten vitte haza az I. Grill & Coctail Kupa egyéni győztesének járó serlegét.

A bajnok: Kramarics Gergő - Balatonfüred FC

A KEM-ATSZ különdíjasa: Magai Rómeó - TASE

Magai Rómeó egész napos kiváló teljesítményével kiérdemelte az I. Grill & Coctail Kupa Legjobb Komárom – Esztergom megyei játékosa címet!

A páros győztesei és helyezettjei

A párosok végeredménye:

1. helyezett: Nagy Dániel – Magai Rómeó ( TASE )

2. helyezett: Kramarics Gergő – Csóka Bendegúz ( Balatonfüred – Veszprém )

3. helyezett: Barassó Máté – Zenyik György Kristóf ( THAC – SPAR SE )

3. helyezett: Szikora Márton – Szikora Kristóf ( Leányvár )

Az egyéni verseny győztesei és a versenybírók

Az egyéni verseny győztesei:

1. helyezett: Kramarics Gergő ( Balatonfüred FC )

2. helyezett: Magai Rómeó ( TASE )

3. helyezett: Nagy Dániel ( TASE )

3. helyezett: Barassó Máté ( THAC )

A fent említettek mellett köszönet illeti a THAC felnőtt játékosait a verseny szervezésében és rendezésében nyújtott segítségért!