Húsvét Kupa – Krenner József Emlékverseny

2012. április 14.

A már hagyományosnak mondható Húsvét Kupa asztalitenisz versenyt nagyszámú részvevővel rendezték meg a vértesszőlősi sportcsarnokban . Úgy látszik, hogy a KEM-ATSZ honlapját sokan látogatják az ország más településeiről is, mert  sok  megyei szakosztály mellett Bicskéről és Budapestről is érkezett jelentkezés!

Izzik az aréna

Az amatőr és a megyei “B” ligás igazolt egyéni, valamint összevont páros számokra rekord mennyiségű nevezés futott be,  végül 50 igazolt és 24 amatőr adta le jelentkezését. A létszám és a hangulat már-már a legendás régi időkre emlékeztetett!

Teltház! Minden jegy elkelt!

A 24 (!) csoportban megkezdett selejtezők több órán át tartottak, s a közben elfáradó sportolókat és nézőket az ingyenes büfé látta el frissítőkkel és harapnivalóval – a Vita Sütő KFT és AVERS KFT jóvoltából.

A csoportokból továbbjutókat a főtáblán már komoly kihívás fogadta, ott már a szigorúbb, kieséses rendszerben zajlottak a küzdelmek.

Először az amatőröknél fejeződött be a csatározás. A fináléban a tatai Senkál Lajos diadalmaskodott a lábatlani Várvölgyi Béla felett – 3:1 arányban.

Lelkesedés és sportszeretet a siker titka!

Az összevont párosoknál a második kiemelt Fehér-Juhász (Ács) páros búcsúzott idő előtt, mert a Trencsényi-Gedra (THAC – Szomód) duó legyőzte őket, és nagy meglepetésre behúzták a bronzérmet is.

Végül a páros számban az  abszolút esélyes, a Kovács Csaba-Kovács Ferenc (Vértesszőlős) duó vitte el a szép trófeákat.

A Vidám Kovácsok és a páros dobogósai

Az igazolt versenyzők mezőnyében nagy meglepetés nem született, az első négy kiemelt jutott a legjobb négy közé. A győzelmet végül Kovács Csaba (Vértesszőlős) szerezte meg –  igaz a vártnál nagyobb csatában – a vitézül küzdő ácsi Fehérrel szemben.

Az igazoltak legjobbjai

A KEM-ATSZ és a Vértesszőlősi Önkormányzat tiszteletdíjait és kupáit a helyezetteknek Zoltánfi Zsuzsanna alpolgármester adta át.

Eredmények:

Amatőr egyéni:  1. Senkál Lajos (Tata)

2. Várvölgyi Béla (Lábatlan)

3. Turbucz István (Pilismarót)

3. dr. Berki Balázs (Budapest)

Igazolt egyéni:  1. Kovács Csaba (Vértesszőlős)

2. Fehér András (Ács)

3. Adamik György (Tardos)

Összevont páros:  1. Kovács Csaba-Kovács Ferenc (Vértesszőlős)

2. Pósfai Zsolt-Dániel Vera (THAC)

3. Adamik György-Korencsi György (Tardos)

3. Trencsényi Tibor – Gedra Lajos (THAC –  Szomód)

Tatabánya, 2012.04.14.                                        Takács Jenő,versenybíró