A kibővített elnökségi ülés döntésének megfelelően pénteken ( 2011. szeptember 2.) Ácson került sor a helybetöltő mérkőzések lejátszására. A független versenybírót – dr. Henkey István – és a labdákat a KEM-ATSZ, a termet és az asztalokat az Ácsi Kinizsi SC biztosította, így ideális körülmények között kerülhetett sor a megmérettetésre. A versenyengedélyek, nevezési lapok precíz ellenőrzése és a helybetöltőre vonatkozó szabályok ismertetése után sor került a sorsolásra.  Fortuna   döntése alapján Kisbér – Tata összecsapással kezdődött a találkozó.

Kisbér Vállalkozók SE – Tatai Honvéd AC I.  1-10

Balázs O. 1 illetve

Bereczki – Barassó páros, Takács – Licul páros, Licul 3, Takács 2, Bereczki 2, Barassó 1

A kisbéri csapatból kiemelkedett Balázs Ottó játéka, aki a Barassó felett aratott szoros győzelem után másik két mérkőzésén is csipegetett szetteket. Örömmel konstatálhatjuk, hogy leigazolásával egy sportszerű és remek játékossal gazdagodott a megyei pingpong társadalom. A “vendég” tatai csapat – játékerejének megfelelően – biztosan hozta a mérkőzést.

A második mérkőzésre maradt, hogy eldőljön, melyik csapat juthat a tatai alakulat mellett az A ligába.

Ácsi Kinizsi SC II. – Kisbér Vállalkozók SE       7-10

Juhász – Fehér páros, Juhász G. 3, Fehér A. 2, Vurovecz J. 1 illetve

Balázs – Rauch páros, Rauch L. 4, Balázs O. 3, Andrási J. 1, Kálmán S. 1

Az izgalmas  mérkőzésen a párosok után a kisbériek állva hagyták a hazaiakat és egy 4-0-ás körrel jelentős lépést tettek a győzelem megszerzése felé. Ezt az előnyüket csak az utolsó körben tudta egy kicsit lefaragni az ellenfél, de Rauch László eredményes játékának köszönhetően végül kisbéri siker született.

Az utolsó mérkőzésen az ácsiak a THAC csapatával kellet, hogy megmérkőzzenek. A papírforma biztos tatai győzelmet ígért, de a Concó-partiak egy remek skalpot szereztek, ugyanis a nyitó párosok találkozóján a Juhász – Fehér páros, teljesen megérdemelten, 3-0 arányban legyőzte az NB III.-ban is alig vesztő Takács – Licul kettőst.

THAC I. – Ácsi Kinizsi II.     10-1

Bereczki – Barassó páros, Bereczki  3, Takács 2, Licul 2, Barassó 2, illetve

Juhász – Fehér páros

Tájkép csata közben

A zöld asztalok után a fehér asztalok mellé tevődött át a hangsúly, ahol a kisbériek kiváló halászléje mellett a sportbarátság ápolása volt a feladat, amelyből minden résztvevő derekasan kivette részét.

A helybetöltő végeredményeként így a Tatai Honvéd AC I. és a Kisbér Vállalkozók SE jutott az A ligába, míg az Ácsi Kinizsi SC II. csapata a B ligában folytatja az őszi bajnoki évadban.

Lukács Csaba, KEM-ATSZ elnök