A vágyak titkos tárgya(i)

Óriási mezőny, remek hangulatú verseny és kiváló rendezés – mogyoró héjban így jellemezhető a 2012-es megyei felnőtt egyéni bajnokság, amelyre 2012. január 22-én került sor Pilismaróton. A jelenlévők nagy része szerint kár lett volna kihagyni, de ne szaladjunk ennyire előre a krónikával… 

Az első dicséret az egyesületek vezetőit illeti, akik állták a szavukat és komoly agitációt kifejtve elhozták, elküldték, elengedték versenyzőiket, így rekord létszámú ( 6 női és 64 férfi ) versenyzővel vette kezdetét a tavaszi szezon első nagy versenye a Duna-menti arénában. Ami mindenképpen örvendetes, hogy a 18 megyei asztalitenisz egyesületből mindössze egy nem képviseltette magát és ennek megfelelően a színvonalra sem lehetett ezúttal panasz. Kellemes gondot jelentett Takács Jenő versenybírónak, hogy 15 NB-s játékost kellett elhelyezni a kiemeltek között. 

Adok én nektek játéklehetőséget!

Bizonyára az is ösztönözte a játékosokat, hogy idéntől országos ranglista pontokat is szerezhetnek a legjobbak a zárt megyebajnokságon.    

A pilismaróti házigazdáknak köszönhetően remek körülmények várták a mezőnyt: a nyolc asztalon kívül egész napos zsíros kenyér parti, büfé és sportszervásár is színesítette az eseményt. Volenszky Pistáék sokadszor bizonyítják, hogy rajtuk nem múlhat egy megyei pingpongos rendezvény sikere! Jó gazdákhoz illő módon – szinte észrevétlenül – tették otthonossá a verseny helyszínét. Köszönet érte! 

Házigazda fiatalok egy csoportja...

A KEM-ATSZ elnöksége ezúttal is felhasználta az alkalmat, hogy a megyei asztalitenisz társadalom nagy nyilvánossága előtt ünnepelje egyik aktív doaenjét. Ezúttal a máriahalmi pingpongosokat 55 éve irányító Faul Sebestyént köszöntötték 70. születésnapja alkalmából. A verseny korelnöke, a köszöntés és a versenybíró szigorú ütőellenőrzése után, asztalhoz is állt, hogy megnehezítse csoportellenfelei életét! Gratulálunk és jó egészséget kívánunk innen is! 

Hetvenkedik!

Páros versenyszámokkal indult útnak a kaucsuk, és nem szűkölködött izgalmas csatákban a délelőtt. Meglepetést és drámai fordulatokat hozott a Péterfi-Lénárt vs. Saláta  – Petkovics mérkőzés, ahol a máriahalmi legénység remek győzelemmel – döntő szettben 6-10-ről fordítva! – köszöntötte jubiláló mesterét, az NB-s csatákban acélosodó ellenfelükkel szemben. Nem mehetünk el szó nélkül a Resszer- Czap – alkalmi – páros teljesítménye mellett, akik végig remekül játszva a dobogón találták magukat, így bevésték a 40 éve harcoló üveggyári vezér nevét a halhatatlanok falába! 

Nemcsak a 20 éveseké a világ!

A döntőben végül a tokodi Hetzer – Bohony páros detronizálta a tavalyi bajnok Kasza-Aszódi esztergomi duót. 

Párosan szép az élet!

A vegyes párosok döntője is izgalmas, fordulatos mérkőzést hozott, amelyet a jobban koncentráló és a végjátékban szerencsésebb Pósfai – Dániel „tatai” páros nyert, megszerezve ezzel az újjá alakult THAC első felnőtt egyéni megyebajnoki címét a Müller-Hujberné „vegyes” ( TASE-Szomód) párossal szemben ! 

Vegyes, apró, de nem elhanyagolható hiányokkal! ( Oláh lányok)

A gyengébbik nem küzdelmét a motiváltabban játszó és Fortunával barátságot kötő szomódi Herczku Éva nyerte Dániel Verával szemben, megtörve ezzel egy sok éve tartó „átkot”. A kisebb létszám ellenére jó játékkal örvendeztették meg a hölgyek a lelkes férfi publikumot, emelve ezzel is a nap fényét. 

 

Aranyos ( ezüstös, bronzos ) lányok!

A leghosszabb verseny ezúttal is az urak között folyt, ahol Ferenc József óta nem látott mezőny gyűlt össze. Már a selejtezős csoportmeccsek is szolgáltak meglepetésekkel, de ebben a rangsorban a tavalyi bajnok Hetzer Laci korai búcsúja vitte el a pálmát. Mentségére legyen a rendkívül szimpatikus ifjú házasnak, hogy az elmúlt időszak számára nem az edzések sűrű látogatásáról szólt. A nap hátra lévő részében a szurkolásból és ünneplésből alaposan kivette így is a részét! 🙂 

A győztesek ( és egy kordonon áttörő fanatikus 🙂 )

 A végeredmény papírformának tekinthető, hiszen az első kiemelt spáros Imecs Ernő szett veszteség nélkül gyűjtötte be a bajnoki címet serlegestül, ranglistapontostul…Élmény volt újra látni kifinomult, pengés játékát! 

 Az eredmények összegzése két megállapítást azonnal lehetővé tesz: az egyik, hogy a négy bajnoki cím négy különböző egyesülethez került. A másik, hogy egyetlen tavalyi bajnok sem tudta megvédeni elsőségét. A statisztikák rejthetnek még nüanszokat, de mint tudjuk a statisztika olyan mint a bikini: sok minden megmutat, de a lényeg rejtve marad…A lényeg az élmény, a hangulat, ami megfizethetetlen. Minden másra ott van a…? Fórum!!! 

Eredmények: 

Női egyéni: 

1. helyezett: Herczku Éva ( Szomód SE ) 

2. helyezett: Dániel Vernika ( THAC) 

3. helyezett: Hujberné Molnár Éva ( Szomód  SE) és Oláh Barbara ( Annavölgyi Bányász SE ) 

Férfi egyes: 

1. helyezett: Imecs Ernő (SPAR SE) 

2. helyezett: Kasza Endre ( Esztergom ASE ) 

3. helyezett: Váli Zsolt ( ATC Tokod ) és Illés Roland ( TASE ) 

Vegyes páros: 

1. helyezett: Pósfai Zsolt – Dániel Veronika ( THAC ) 

2. helyezett: Müller György ( TASE ) – Hujberné Molnár Éva ( Szomód SE ) 

3. helyezett : Petkovics Barnabás – Oláh Renáta és Aszódi Zsolt – Oláh Barbara ( Esztergomi ASE – Annavölgyi Bányász SE ) 

Férfi páros: 

1. helyezett:  Hetzer László – Bohony Péter ( ATC Tokod ) 

2. helyezett: Aszódi Zsolt  – Kasza Endre ( Esztergomi ASE ) 

3. helyezett: Resszer Károly – Czap Zoltán ( ATC Tokod – Eternit Építők SE ) és Váli Zsolt – Hajdok Tibor ( ATC Tokod ) 

https://picasaweb.google.com/posfai72/20120122Megyebajnoksag?authuser=0&authkey=Gv1sRgCN-IhKjVno-QvwE&feat=directlink