Január 27.-én meghívásos versenyt rendeztünk a minket is rendszeresen vendégül látó csapatok részvételével.

Harminckilencen jelentek meg reggel és mindjárt a vak sorsolásos párossal indult a derbi.

A 16-os főtábláért is játszani kellett, így mindjárt egy jó páros a Mágerné-Dénes Győző páros áldozatul esett a mi párosunknak. Az első fordulóban elvérzett az egyik esélyes Moravcsik-Palkovics duó, őket a Benkovics-Brinkusz páros búcsúztatta. A négy közé két és fél helyi páros került. A végső győzelmet a már más versenyeken is összeállt Bognár-Baloghy páros szerezte meg a Szikora-klán ellenében.
Az egyéni küzdelmek 4-5 fős csoportokban kezdődtek meg. A csoportküzdelmek csak kisebb meglepetéseket hoztak: nem került a főtáblára az A ligás Molnár Laci ill. Ostermann Béla magabiztos játékkal nyerte a csoportját. A csoportküzdelmek után az első kettő a főtáblára míg a harmadik, negyedik a vigaszágra került, ahol már kieséses rendszerben ment tovább a verseny.
A főtáblán a négy közé jutás után vált érdekessé a küzdelem ugyanis itt Palkovics Pista megverte a verseny fő esélyesét Moravcsik Marcellt, aki még egy óra múlva sem akarta elhinni – igaz, hogy nagy csatában -, de kikapott a csapatttársától. A másik ágon a fantasztikus napot kifogó Szikora Kristóf jutott a döntőbe, ahol szép és jó játékkal hatalmas csatában megszerezte a győzelmet.

A vigaszágon a négy közé jutásig csak a Vida Józsi korai kiesése okozott kisebb meglepetést. Itt Molnár Laci meggyőző játékkal került a döntőbe, ill. a másik ágon az engem kiszerváló ifjú titán Szklenár Máté jutott be. A döntőben érvényesült a rutin és Molnár Laci magabiztos játékkal nyert.
A verseny végén babgulyással és pörkölttel vendégeltük meg a nagy csatában elfáradt barátainkat.
Reméljük mindenki jól érezte magát és jól felkészült az induló bajnokságra.

Volenszky István

Helyezések:

Páros: 1. Bognár Miklós – Baloghy Péter Pilismaót – Vértesszőlős
2. Szikora Ágoston – Szikora Kristóf Leányvár
3. Benkovics László – Brinkusz János Pilismarót
3. Osttermann Béla – Volenszky István Pilismarót

Egyéni: 1. Szikora Kristóf Leányvár
2. Palkovics István Tardos
3. Moravcsik Marcel Tardos
 3. Baloghy Péter Vértesszőlős

Vigaszág: 1. Molnár László Pilismarót
2. Szklenár Máté Sárisáp
3. Jakab József Annavölgy
3. Volenszky István Pilismarót