Új rovattal jelentkezem, amely reményeim szerint két hetente érdeklődő olvasókra talál itt a pingpongos fórumon. A jóslás évezredes tudományát segítségül hívva az NB-s fordulók előtt igyekszem jóslatokba, latolgatásokba bocsátkozni a várható eredményekkel, eseményekkel kapcsolatban. Persze szigorúan tudományos alapon, minden humort mellőzve… Mint a dodonai jóslatok annak idején, ezeket is lehet később másként (át)értelmezni, de ahogy egy klasszikus szokta mondani: „ csak a szar bizonyítványt kell magyarázni!”

Női NB I/B Nyugat

Kezdjük sort a legkevésbé rizikós esettel, a szomódi lányok kanizsai vendégszereplésével. Az őszi fordulóban szett veszteség nélkül sikerült behúzni lányainknak ezt a meccset, úgyhogy a Tippmixen viszonylag kicsi oddsszal adják most is a sörösök győzelmét. Termetes meglepetés lenne, ha a komlói sújtólég-robbanás után éledező szomódiak, Dániel vezetésével, ne hoznák el a bajnoki pontokat, bár intő jel lehet, hogy az utóbbi fordulókban már szépen nyeregetik a partikat  Dél-Dunántúl ifjú reménységei.

A Ji Csing kidobott pénzei 16-2-es vendég győzelmet mutatnak.

Férfi NB I. Nyugat

A szezon elején Resszer Karcsiék úgy vágtak neki az Nb I. küzdelmeinek, mint Kolombusz a felfedező útjának: elindultak az ismeretlenbe. Persze borítékolható volt, hogy erős lesz az ATC Tokod számára ez a kiruccanás, de ennek valódi eredménye nem is ebben az évben mutatkozik majd meg, hanem a későbbiekben. Folyamatosan csiszolódnak Hajdokék, s közben Prágai Zoli szép skalpokkal ékesíti eddig sem dísztelen totemoszlopát!

A hétvégén a Mohácsi TE lesz a tokodiak vendége, s kristálygömb az őszinél szorosabb meccset jósol: ATC Tokod – Mohácsi TE 5-13

Férfi NB II. Közép

Az augurok (madárjósok) felszisszentek, amikor tapogatóztam, a SPAR SE – Gödöllő rangadóval kapcsolatban. A liga 2. és 3. helyezettje csap össze egy 4 pontosnak tűnő rangadón a Kodály-arénában. Megcsonkított tetemek tömegei maradtak a csatatéren az őszi ütközet következtében, s ez nem lesz másként most sem! Akkor a dombságiaknak kedvezett a helyismeret, most viszont Imecsék csalogathatják a Vértes rengetegébe ellenfelüket.

Osztottunk-szoroztunk, borsót szórtunk a sámándobra, és a jóslat 10-8-as SPAR siker lett! Ámen!

Férfi NB III. Közép

Izzik a parázs!!! Ebben a csoportban igazi megyei rangadóra kerül sor a hétvégén. A helyi szeizmográfok is érzékelik az egyre erősödő aktivitást, ahogy közeledik az Esztergomi ASE látogatása a TASE-nál. Ha nem 9-9 lett volna ősszel, ha nem a dobogósak csapnának össze, akkor is köszörülnék már a harci bárdokat a megyei fellegvárakban, de így !?! Az OMSZ és a Katasztrófa Védelem kiemelt eseményként hozza a derbit, nem is szólva lovas rendőrökről…

A hazai tárna és Csoé Szan hadrendbe állítása Simon mágus jóslata szerint tatabányai győzelmet ígér: TASE – Esztergomi ASE 10-8.

A csoport másik megyei csapata, az ATC Tokod II. hazai pályán fogadhatja a pestújhelyieket. A táblázaton elfoglalt helyük, az őszi vendégsiker és az elfogultság is biztos üveggyári győzelmet ígér. A hazaiak rápihentek erre a fordulóra, míg a vendégek felpróbáltak egy méretes zakót a listavezető fináncoknál. Ilyen előzmények után kérdeztük meg transzban lévő sámánunkat a várható fejleményekről, aki ezt üzente:

„ Ha féken tartjátok az arcot, elkerülitek a kudarcot!” : ATC Tokod II. – Pestújhely 12-6

Férfi NB III. Nyugat

A változatosság kedvéért ismét egy nagy küzdelemmel kecsegtető derbi, ahol az újonc könnyedségével fickándozó Szomód utazik Acélvárosba. Az őszi fordulóban sikerült az a negatív bravúrt végrehajtani, hogy a két páros és a Mester négye ellenére hagyták elvinni a bajnoki pontokat, így nem is lehet más a képlet, mint elő a csorbát, ’oszt szikrázzon a köszörű! Ha Fehér Sas formaidőzítése ( + – 3 kg…) jól sikerül, ha Pósalaki bácsin hat a leszarom tabletta, ha President hozza amit kell, akkor, de csak akkor…

A csillagok mai állása szerint: Dunaújváros II. – Szomód SE 8-10

Ha nem ez jönne össze a hétvégén, Kedves Olvasó, akkor a hiba nem az Ön készülékében van!