A tatai alakulat ezúttal Esztergomban vizitált, megyénk másik NB II-es csapatánál. A mérkőzés időzítése nem véletlen, hiszen az eredeti kiírás szerint Aszódiékra egy  helybetöltő várt volna augusztus első hétvégéjén, amely azonban ellenfelek hiányában okafogyottá vált. Így „tét” nélkül léphetett asztalhoz a két csapat, ahol a hazaiaknál Makovics Zoli munkahelyi elfoglaltság miatt nem állhatott csapata rendelkezésére, míg a vendégeknél Licul Laci maradt távol. Bár az iskolai tornaterem légkondija karbantartási munkák miatt ezúttal sem üzemelt, de a körülmények egyformák voltak mindkét csapat számára…

A párosok nem hoztak meglepetést: az összeszokott megyebajnok Aszódi-Kasza jó mérkőzésen biztosan verte a Takács-Lukács alkalmi egységet 3/1, míg Bereczki – Barassó ugyanezt tette a Petkovics – Horváth párral, 3/0. ( Esztergom – TAC 1-1 )

Az első körben a vendégek ébredtek hamarabb és idejében jelezték, hogy nem lesznek megszeppenve a mérkőzésen. Takács – Kasza 3/0, Bereczki – Aszódi 3/0, Barassó – Horváth 3/1. A hazaiaknál Petkovics magabiztos játékkal tette zsebre Lukácsot 3/1. Bereczkin már ekkor érződött, hogy remek állapotban, koncentráltan játszik, holott edzésmunkája közelről sem optimális a munkahelyi kötelezettségek miatt. ( Esztergom – TAC 2-4 )

A második körben a tatai partizánok kisiklatták az egomi gőzöst. Egy 4-0-s körrel nyomatékosították, hogy győzni jöttek a Duna partjára. Ezekből a meccsekből Barassó Máté harcos játéka és győzelme Kasza Endre felett érdemel említést, valamint az, hogy a két „csalódott” első körös játékos – Lukács és Aszódi – küzdelméből az előbbi ébredt hamarabb és behúzta első győzelmét. Bereczki – Horváth 3/1, Lukács – Aszódi 3/0, Takács – Petkovics 3/0, Barassó – Kasza 3/2.    ( Esztergom – TAC 2-8 )

A harmadik kör döntetlenre végződött, de nem volt híján a meglepetésnek sem. Aszódi pályafutása során nem sokszor győzedelmeskedett Takács ellen, most ráadásul két vesztes csata után tette: Aszódi – Takács 3/1. A hazaiaknál Petkovics újra nyerni tudott, ezúttal Barassóval szemben 3/1. Hogy közelebb ne férkőzzenek az esztergomiak, arról Lukács kötelező győzelme Horváth felett 3/1, és Bereczki sima győzelme Kasza felett 3/0, gondoskodott. Endrének Bereczki szemcséjén kívül meggyűlt a baja saját új softjával is. ( Esztergom – TAC 4-10 )

Az utolsó körben sem engedtek ki a vendégek, a hazaiak pedig – sportszerűen elviselve – beletörődtek a vereségbe. Takács – Horváth 3/0, Bereczki – Petkovics 3/1, Lukács – Kasza 3/1. A szépségtapaszt Aszódi győzelme jelentette Barassó felett: 3/1. ( Esztergom – TAC 5-13 )

Összességében jó mérkőzés volt, ahol a vendégek megérdemelten nyertek a Makovicsot nélkülöző hazaiak ellen. Az elnyűhetetlen Takács mögött felsorakozó 4 hasonló erősségű játékos több taktikai felállásra, kiegyensúlyozott versenyzésre ad lehetőséget a tacosoknak. Reméljük, hogy mindkét gárda fejlődését jól szolgálta ez a találkozó. A barátság a két csapat között biztosan tovább erősödött, amiben nagy szerepe volt a vendéglátók figyelmes ellátásának is! A párkányi lángos és a frissítő nedük lehetővé tették a győzelem és a vereség feldolgozását is.

Esztergomi ASE – Tatai AC    5-13

Győzelmek: Aszódi Zs. 2,5; Petkovics B. 2; Kasza E. 0,5  illetve Bereczki Z. 4,5; Takács J. 3; Lukács Cs. 3; Barassó M. 2,5