Ha a kínai világsztár nem is, de energiával, játékkedvvel megáldott gyerekek hada lepte el az eterniti arénát, köszönhetően Czap Zoli közbenjárásának. A Diákolimpia megyei döntőjére 50 pingpongos palántát hoztak el, akik nemenként két korcsoportban ( alsós – felsős ) küzdöttek a Megyei Diáksport Tanács által felajánlott érmekért.

A megyei döntő mezőnye

 Hogy sok vagy kevés ez a szám, az döntse el mindenki maga, de mindenképpen köszönet illeti azokat az egyesületi vezetőket,testnevelőket ( ők voltak kevesebben ), akik felkarolták ezt a kezdeményezést és elhozták ( menedzselték! ) az asztalitenisz karrierjük elején tartó fiúkat és lányokat. Ha kontra pörgetéseket még nem is, de ügyes, harmónikus mozgású, küzdeni tudó gyerekeket láthattunk, akik közül talán lesz olyan, aki megmarad a sportágnál egy életen át.

A verseny szervezőjeként személyesen szeretném megköszönni azoknak a felnőtt játékosoknak a segítséget, akik a lebonyolításban is tevékeny részt vettek, biztosítva ezzel, hogy a délutáni kezdés ellenére, emberi időben befejeződhessen a viadal: Dániel Vera (THAC ), Adamik György ( Tardos), Volenszky István ( Pilismarót ) Bánfalvi Péter ( TASE), Dósa Mihály ( Leányvár ), Jakab József ( Annavölgy ), Pósfai Zsolt ( THAC ), Passa Róbert ( Szomód ), Czap Zoltán ( Eternit ).

A Diáksport Szövetség szakmailag értelmezhetetlen versenykiírásától eltérve – amely egy versenyben gondolta indítani a 8 és 14 éves gyereket! – az alsó és felső tagozatosak külön küzdöttek a győzelmekért. Látható volt, hogy azok az amatőr ( tehát nem igazolt !) gyerekek, akik egyesületi edzéseken teszik meg az első lépéseket, előnyben vannak az ügyes, hobbi pingpongosokkal szemben. Reméljük, hogy a vereségek nem veszik el a kedvüket, hanem azt a következtetést vonják le, hogy érdemes szervezett körülmények között foglalkozni ezzel a sporttal.

A verseny végig jó hangulatban és sportszerű körülmények között folyt. Izgalmas csatákat, “mini drámákat” és sok-sok szép poént hoztak a meccsek. A kísérők és szülők is fegyelmezetten, de nagy lelkesedéssel és odafigyeléssel követték az eseményeket. Bár érmeket csak a legjobbak nyakába akaszthattunk a verseny végén, reméljük, hogy mindenki győztesen, pozitív élményekkel gondol majd vissza erre a versenyre!

Megyénket Bankó Olga Dalma ( Annavölgy ),

Bankó Olga, Annavölgy felsős lány 1. helyezett

Farda Fanni ( Pilismarót ),

Farda Fanni, Pilismarót felsős lány 2. helyezett

Tóth Balázs ( Ács )

Tóth Balázs, felsős fiú 1. helyezett

és Letkó Márk ( Tatabánya )

Letkó Márk, Tatabánya felsős fiú 2. helyezett

képviseli majd az országos döntőben. Minden résztvevőnek, felkészítőnek további sok sikert kívánunk!

Eredmények

Alsós lányok:

 1. Geiling Julianna ( Szomód )
 2. Adamik Csenge ( Tardos )
 3. Nebehaj Dominika ( Leányvár )

Alsós fiúk:

 1. Pósfai Bendegúz ( Dorog )
 2. Csányi Csongor ( Tata )
 3. Csernátonyi Kristóf ( Pilismarót ) és Passa Kristóf ( Tata )

  Alsós fiú helyezettek, Pósfai Bendegúz, Csányi Csongor, Passa Kristóf, Csernátonyi Kristóf

Felső lányok:

 1. Bankó Olga Dalma ( Annavölgy )
 2. Farda Fanni ( Pilismarót )
 3. Geiling Borbála ( Szomód ) és Szer Dzsenifer ( Szomód )

Felsős lányok a dobogón, Farda Fanni, Geiling Borbála, Szer Dzsenifer

Felsős fiúk:

 1. Tóth Balázs ( Ács )
 2. Letkó Márk  ( Tatabánya )
 3. Lukács Szabolcs ( Tata ) és Varga József ( Tatabánya ) 

Felsős fiúk: Lukács SzabolcsVarga József, Tóth Balázs, Letkó Márk

Lukács Csaba, KEM-ATSZ elnök

Fotók:

https://picasaweb.google.com/posfai72/20120126DiakolimpiaMegyeiDontoNyerges?authuser=0&authkey=Gv1sRgCLWRmfbOiLffugE&feat=directlink

Pósfai