Megyei “B” Liga TOP-12 versenye

Idén a  vértesszőlősi sportcsarnok  adott otthont a megyei B liga TOP-12 verseny  lebonyolításához. A ranglistából itt is voltak hiányzók ( Juhász, Fehér, Mészáros, Csabán, Kovács F. ), de mindezek ellenére erős mezőny gyűlt össze, hogy megkoronázzák a B liga idei uralkodóját. Ezúton is szeretnénk megköszönni a helyszín biztosítását a Vértesszőlősi SE csapatának!

Folyik a küzdelem a félcsőben

A 12 versenyző két hatos csoportban kezdte meg a küzdelmeket, és mindjárt több nem várt eredmény is született. Az első kiemelt Kovács Csaba (Vértesszőlős) kikapott Dániel Verától (TAC), míg a másik csoportban a második kiemelt Adamik György (Tardos) az első három mérkőzésén vesztesen hagyta el az asztalt.

Minden szemcsék és betonok királya nehéz helyzetben...

Minden labdamenetért meg kellett küzdeni, nem adták ingyen a győzelmet senkinek. A szépszámú és szakértő közönség elégedetten csettintett a parázs csata láttán.

Árgus tekintetek előtt a mogyorósi Karkó Ernő

A csoport küzdelmek befejezése után jött a keresztbejátszás a legjobb négy között, valamint az 5-12 helyért is  megküzdöttek a résztvevők.

Az annavölgyi Váradi is a nagy küzdők közé tartozott

Végül a döntőbe az egész nap folyamán magabiztosan játszó Dániel Vera és a másik ágon Kovács Csabát nagy csatában legyőző Pósfai Zsolt került. A tacos házi döntőben két szetten át Pósfai Zsolt folytatta az elődöntőben mutatott játékát, de a szívós Dániel Vera kiegyenlítette a 2 szettes hátrányt, majd a döntő szettben végig vezetve győzött! Mária Terézia után újra nő került a trónra Magyarországon…

Az uralkodó és udvarhölgyei... 🙂

A jól sikerült TOP 12 remélhetőleg megfelelően reklámozta ezt a versenyformát  és a következő szezonban már az “A” csoportos versenyzők is  asztalhoz állnak…

Eredmények:

1. Dániel Vera (TAC)

2. Pósfai Zsolt (TAC)

3. Kovács Csaba (Vértesszőlős)

4. Vida József (Pilismarót)

5. Volenszki István (Pilismarót)

6. Matisz Ferenc (Mogyorósbánya)

7. Adamik György (Tardos)

8. Barina Mihály (Mogyorósbánya)

9. Karkó Ernő (Mogyorósbánya)

10. Zachara Szilveszter (Vértesszőlős)

11. Osztermann Béla (Pilismarót)

12. Váradi János (Annavölgy)

Takács Jenő versenybíró tollaival Lukács Csaba ékeskedett, míg a fotók Takács Jenő és Pósfai Zsolt szellemi örökségének részét képezik.