Arra már csak a 110 éves hindu bölcsek emlékeznek, amikor a naszályi kultúrházat rettegett oroszlánbarlangként emlegették megyei pingpongos körökben, ahol nagyon meg kellett izzadnia vendégeknek a bajnoki pontokért az olajos padlón a lelógó “infra” lámpa izzásában! Elmúltak a ’70-80-as évek és ma már lámpással kell keresnünk naszályi pingpongost…

A SPORT 21 program keretei között elnyert eszközök kihelyezésével  – a 24. órában! – szeretnénk visszafordítani ezt a folyamatot. A JOOLA asztalok hálókkal, a labdák és az ütők – reméljük –  sok kisiskolást fognak a sportágunkhoz vonzani. Erre garancia az Angyalffy Mátyás Általános Iskola sportos igazgatója Hozák Attila és lelkes testnevelő tanára, Tillmann Gábor, akik a sport eszközeivel (is) nevelik nap mint nap a falusi gyerekeket.

Megállapodásunknak megfelelően heti két alkalommal az iskolai  sportkör keretei között használják majd a MOATSZ-tól kapott eszközöket. A KEM-ATSZ elnöksége szakmai támogatással igyekszik segítséget nyújtani az iskolának és a remélhetőleg újra alakuló asztalitenisz szakosztálynak is. Segítségünk és támogatásunk nem kampányszerű: igyekszünk majd folyamatosan figyelemmel kísérni az itt folyó munkát és egy-egy tehetséges gyereket tovább segíteni, menedzselni.

2011. december 3-án egy bemutató keretei között adtuk át az eszközöket az iskolának és ki is próbálhatták azokat a  gyerekek, az erre az alkalomra kivitt adogató géppel együtt.

Az egész napos ünnepségbe iktatott bemutatón Balogh Máté, a THAC újonc korú játékosa segédkezett, a jelenlévők legnagyobb megelégedésére!

A vadonatúj sportcsarnok remek helyszín lehet a naszályi pingpong reneszánszához! Sok sikert és kitartást kívánunk a naszályi sportbarátainknak!

Lukács Csaba, KEM-ATSZ elnök