Sziasztok, szeretném néhány sorral lezárni a félbeszakadt bajnokságokat!

Az események folyamatára nem szeretnék kitérni, ezek mindenki számára ismertek. Legtöbbötök számára tényként kezelendő, hogy a bajnokságok befejezésre nincs lehetőség! Sok helyen még a tornatermek kinyitásával küzdünk…

Az elmúlt napokban, hetekben már többször neki fogtam ezen sorok megírásának, azonban mindig csurrant-cseppent valami információ, amely bizonytalanságot okozott.

A MOATSZ Elnöksége annak figyelembe vételével határozott arról, hogy nem hirdet bajnoki eredményeket, hogy nem került lejátszásra valamennyi mérkőzés és valahol ugyan jobban kirajzolódtak az erőviszonyok valahol viszont sajnos nem. Tehát egységes döntést az eredményekkel kapcsolatosan nagyon nehéz lett volna hozni.

Az Elnökség még májusban határozott arról, hogy a csapatbajnokságokban idén nem lesznek kiesők. Azokban a bajnokságokban, amelyekben már a koronavírus miatti leállás előtt matematikailag eldőlt a feljutó kiléte, egyértelmű volt a helyzet. A többi esetben egy operatív testület vizsgálta meg a helyzetet és döntött a feljutókról. Megyénk itt a következők szerint volt érintett: NB III. Közép-Dunántúl: Esztergomi ASE – vagyis az esztergomi fiúk lehetőséget kaptak az ugrásra az NBII-be.

Az, hogy vannak feljutók azért van, hogy teljesen ne sérüljenek azoknak a csapatoknak az érdekei akik az eddig lejátszott mérkőzések alapján a legjobb teljesítményt nyújtották. A kiesések eltörlésével pedig az ebben a helyzetben lévő csapatoknál nem merülhet fel az a probléma, reklamáció, hogy a hátralévő bajnoki fordulókban még fordítani tudtak volna.

Sajnos tisztában vagyok vele, hogy mindenki számára optimális döntést nagyon nehéz volt hozni, de a hiányzó fordulók és a csapatok érdekeinek minél kevesebb sérülése mellett az tűnt a leginkább járható útnak, hogy a megyei bajnokságokban is kövessük a MOATSZ által kitaposott utat.

Fentiek tekintetében egyetlen feladat és kérésem maradt! Az NBIII. Közép-Dunántúl csoportba való feljutó csapat megnevezése!
Tudom, hogy még jelenleg is nagy a bizonytalanság de kérem, hogy amelyik csapat a helyezése alapján esetleg a kialakult/kialakuló játékereje alapján késztetést érez az 2020.06.21. 24.00 óráig jelentkezzen nálam – a nevezési szándékot a MOATSZ felé továbbítom.

Remélem hamarosan ott folytatjuk majd, ahol abbahagytuk és megrendezhetjük a 2019. évi felnőtt és utánpótlás megyei bajnokságokat!

KEM-ATSZ Elnökség