2012.08.18.  Centenáriumi Kupa Annavölgyön

Az idén 100 éves Annavölgyi Bányász SE Asztalitenisz Szakosztálya meghívásos csapatversenyt rendezett a Centenárium alkalmából. Az eseményen részt vett a Megyei Szövetség elnökségének több tagja is. Megtisztelte rendezvényünket a Magyar Asztaliteniszezők Szövetségének alelnöke is, aki nem más, mint Jónyer István, a legendás világbajnok. Szintén részt vett a versenyen világbajnok társa, Klampár Tibor.

Stikker László, aki több mint 50 éve tagja a helyi Sportegyesületnek mutatta be a vendégeket, hosszú percekig sorolta a két legenda eredményeit. Ezután fél órán keresztül faggatta Jónyer Istvánt és Klampár Tibort az elmúlt 41 év történéseiről, élményeiről és a magyar asztalitenisz mai helyzetéről alkotott véleményükről.

A nap eseménye volt, hogy a Sportegyesület elnöke az Örökös Tag címet adományozta a régmúlt annavölgyi asztaliteniszezőinek, vezetőinek: Párkányi Mihálynak, Zsákovics Ferencnek, Varga Ferencnek, Slamnik Péternek és Kulp Holló Istvánnak. Utóbbi jóval túl a 70. életévén még mindig aktív tagja a szakosztálynak.

Ezután a csapatok foglalták el a játékteret. Erre a napra „villámigazolással” a helyi sportegyesület két csapata „leigazolta” Jónyer Istvánt és Klampár Tibort. Óriási élményt jelentett az annavölgyieknek, hogy világbajnok csapattársuk volt, de felejthetetlen élményt jelentett Barina Misinek, Vida Józsinak és Senkál Lajosnak, hogy Klampár Tibor ellen játszhattak, Pósfai Zsoltinak, Matisz Ferinek és Volenszky Pistának pedig, hogy Jónyer István ellen küzdhettek. Pósfai Zsolti még ennél is nagyobb élménnyel gazdagodott, ugyanis szettet nyert a négyszeres világbajnok ellen.

Zárójelben a verseny végeredménye: 1. TAC; 2. Pilismarót, 3. Annavölgy I. csapata, 4. Mogyorósbánya, 5. Annavölgy II. csapata.

Schrammel Zoli a szokásos stílusában jegyezte meg a verseny végén:
„Azért lettek csak harmadikok, mert náluk játszott Klampár!”

A két világbajnok fél órás bemutatót tartott a jelenlévők nagy örömére. Jónyer még mindig elkápráztatta közönségét az „oldalkiflijével”, Klampárnak pedig még mindig csodálatos a ”csuklója.”

A verseny résztvevőit a helyiek Slamnik Péter Örökös Tag által főzött ízletes babgulyással vendégelték meg.

A nap utolsó szakaszában fényképeszkedés és dedikálás volt. Mindenki a világbajnokok oldalán szeretett volna mutatkozni. A helyiek speciálisan erre az alkalomra készített emlékpólóján is a két világbajnokot örökítették meg. Természetesen a díszvendégek aláírásukkal hitelestették a pólókat, amelyből még néhány maradt. Akit érdekel, jelentkezhet Jónyer és Klampár által aláírt pólóért a helyieknél.

A vendégeg élményekkel gazdagon iddultak haza. Jöhet a megyei bajnokság!

Fotók /Pósfai / az alábbi linken:

https://picasaweb.google.com/108580335061489456686/20120818AnnavolgyiBanyaszSeCentenariumiVerseny?authuser=0&authkey=Gv1sRgCOv-8sfHhZPjlgE&feat=directlink

Jakab József

Annavölgyi Bányász SE