Talán megtört a jég. Talán most nem hiába bizakodtunk. A Pákh Imre vezette “új” MOATSZ elnökség – szakítva a jól ismert magyar gyakorlattal – ezúttal tettekben is bizonyította, hogy a szakmai megújulás egyik legfőbb feladata az asztalitenisz tömegbázisának szélesítése, a játék népszerűsítése. Talán még időben, talán a 24. órában…

A SPORT 21 program keretei között az államtól kapott kb. 10 millió forintból a Szövetség 100 db asztalt, ütőket és labdákat juttatott el a pályázó általános iskoláknak és szakmai műhelyeknek országszerte. Megyénként 2-2 általános iskola pályázhatott a MOATSZ regionális vezetéséhez, amelyekre a megyei szövetségektől kértek ajánlást, támogatást. Olyan alapfokú oktatást végző intézményeket kerestünk, ahol az iskolavezetés szívesen támogatja a pingpong népszerűsítését, termet és lehetőséget biztosít diáksportköri keretek között sportágunk népszerűsítésére. A kiválasztásnál az is szerepet játszott, hogy legyen a háttérben olyan pedagógus, esetleg szakosztály vezető , aki hajlandó bekapcsolódni ebbe a programba, és a felszerelésekkel egy már meglévő asztalitenisz szakosztály munkáját is segíthetjük.

Komárom-Esztergom megyében a választás az annavölgyi és leányvári iskolára esett.A KEM-ATSZ vezetése ezzel is szerette volna elismerni Jakab József ( Annavölgy ) és Dósa Mihály ( Leányvár ) munkáját, amelyet több éve ( évtizede) – önzetlenül! – az asztalitenisz fejlesztésébe, népszerűsítésébe fektetett. Mindkét egyesület a kistérség bázisát jelentheti a közeljövőben, amely lehetőségeit a környékbeli gyerekek is kihasználhatják.

Szerelem, szerelem…

A puding próbája az evés!

A két általános iskola pályázata mellett a KEM-ATSZ – mint egy egyedülálló szakmai műhelyt ( MUPC) működtető szervezett – pályázott és nyert további 2 asztalt és a hozzá járó felszereléseket. Ezek a felszerelések 2011. novemberétől a naszályi általános iskolába kerülnek kihelyezésre, ahol – az igazgató úrral történt egyeztetés eredményeként – elindul a sportág fejlesztése. A KEM-ATSZ elnöksége – követve az előző elnökség gyakorlatát – a továbbiakban is minden országos és helyi forrást felhasznál a sportág népszerűsítésére és az asztalitenisz utánpótlás bázisának szélesítésére.

Reméljük, hogy a most elültetett fának néhány éven belül nemcsak árnyéka, hanem gyümölcse is lesz!

Sportbaráti üdvözlettel: Lukács Csaba, KEM-ATSZ elnök